Sådan downloades filer til din computer med et FTP-program

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer et FTP-softwareprogram på din harddisk. Åbn programmet.

2.

Indtast værtsadressen i den medfølgende tekstboks.

3.

Indtast uanset adgangskoder eller ID'er er blevet givet, hvis dette er et anonymt login. Du kan f.eks. Være blevet bedt om at logge ind som 'gæst' og bruge din e-mail-adresse som adgangskode.

4.

Indtast det password og det ID du har arrangeret med fjernadministratoren, hvis det ikke er et anonymt login.

5.

Klik på Connect for at oprette en forbindelse. Når forbindelsen er etableret, repræsenterer vinduet på højre side af skærmen det fjerntliggende sted.

6.

Flyt gennem de eksterne mapper, indtil du finder den fil, du vil download og vælg filen.

7.

Flyt gennem din harddisk (vinduet på venstre side af skærmen), indtil du har åbnet den mappe, der skal modtage din ny fil.

8.

Vælg fjernfilen i det højre vindue og træk det til vinduet til venstre. De fleste FTP-programmer giver dig mulighed for at downloade filer på denne måde. Hvis din software ikke tillader denne metode, skal du se hjælpefilen for at se, hvordan du starter overførslen. Når downloadingen er færdig, finder du din nye fil på den angivne placering.

Tips og advarsler

  • Hvis FTP-administratoren har indstillet tilladelser , kan offentligheden downloade filer ved hjælp af det, der hedder Anonym FTP. I dette tilfælde behøver du ikke nogen specifikke loginoplysninger, eller du kan blive inviteret til at logge ind som 'gæst' eller ved at indtaste din e-mail-adresse.
  • Hvis tilladelser ikke er indstillet til anonym FTP, så skal du bruge et bruger-id og en adgangskode for at få adgang til filen eller webstedet.
  • For at undgå at 'tabe' filen, efter at den er downloadet, skal du notere navn og placering på harddisken. Du kan finde den senere ved at bruge kommandoen Kør eller ved at bruge Find-funktionen.
  • Du kan downloade filer til din computer ved hjælp af et FTP-program (File Transfer Protocol). FTP henviser både til en internetprotokol og til det navn, der bruges til softwareapplikationer, der udfører denne funktion. Med FTP kan du downloade software, musikfiler eller enhver anden form for digital information.