Sådan får du opkaldsadgang til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en computer, der har et modem eller tilføj et modem til din eksisterende computer. De fleste internetudbydere kræver mindst en Intel 386-processor (eller en Macintosh af enhver vintage) og et 14,4 Kbps modem. De fleste nye computere opfylder let disse krav.

2.

Sørg for, at modemet er korrekt installeret, og tilslut det til den nærmeste telefonstik ved hjælp af en telefonledning.

3.

Se på computerens skrivebord for et ikon, der hedder en internetudbyder. Hvis du finder en, skal du dobbeltklikke på ikonet og følge instruktionerne for at installere softwaren og aktiver din konto.

Hvis du ikke kan finde et ikon, og du bruger Windows, skal du åbne Start-menuen og vælge Indstillinger og derefter Kontrolpanel. I vinduet, der vises, skal du dobbeltklikke på kontrolpanelet Internetindstillinger. Klik på fanen Forbindelser, og klik derefter på knappen Opsætning øverst i vinduet.

5.

På en Mac skal du kigge efter Internet Setup Assistant i Apple-menuen.

6.

Hvis din computer ikke kommer med internetsoftware, skal du kigge på de gule sider under 'Internet' for internetudbydere i dit område.

7

Se efter tilbud fra store, kommercielle internetudbydere på tv, i aviser og i posten.

Kontakt en udbyder og anmode installations software .

Når du har modtaget softwaren, skal du følge instruktionerne i pakkealderen for at installere programmet og oprette din konto.

Tips og advarsler

  • Der findes en række andre måder at gå online udover et opkaldsmodem, herunder kabelmodemer og digitale abonnentlinjer (DSL) (se 92 'Vælg en Internetadgangsmetode ').
  • Læs din servicevilkår omhyggeligt, inden du logger på.
  • Overvej priser og gebyrer, e-mail og andre funktioner, tec hniske support og systemkrav ved valg af internetudbyder.
  • Sørg for, at din internetudbyder tilbyder forbindelseshastigheder, der svarer til modemets '56 Kbps til et 56 Kbps modem. Overførsel af data ved 28,8 kbps med et 56 kbps modem er spild af modemets kapacitet.
  • Følgende trin beskriver, hvordan du får adgang til internettet ved hjælp af en Følgende trin beskriver, hvordan du får adgang til internettet ved hjælp af en internetudbyder (ISP) og et computermodem. Mange nye computere omfatter software, der lader dig oprette en internetudbyderkonto og oprette forbindelse til internettet med det samme.