Sådan installeres Active Directory

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind i boksen enten lokalt via konsol eller via RDP

2.

Gå til Start - u0026 gt; Kør og skriv i 'dcpromo'

3.

I de fleste tilfælde vil du vælge 'Domain Controller for et nyt domæne'

4.

I de fleste tilfælde vælger du 'Domæne i en ny skov'

5.

Indtast i FQDN (fuldt kvalificeret domænenavn), som du vil bruge . For eksempel, hvis dit domæne skulle kaldes Domain.Com, ville du indtaste Domain.Com. Du kan også bruge ikke-eksisterende navnerum som Domain.Local eller Domain.abc

Bagefter vil det også give mulighed for at indstille NETBIOS-navnet. Dette er næsten altid det samme navn, du indtastede ovenfor, kun med ud af .com (.local, .abc osv.).

6.

De næste to skærme vil være hvor at placere arkiver og servicemapper. Du kan acceptere standardindstillingerne.

7.

Nogle brugere kan nu blive præsenteret med en DNS-skærm, der beder dig om at konfigurere DNS eller gøre det senere. Vælg den mellemste indstilling (Installer og konfigurér for mig). Dette vil sandsynligvis IKKE oprette dns korrekt. Når du er færdig, skal du se http://wehow.ehow.com/how\_2002003\_fix-active-directory-dns-problems.html for isntructions om, hvordan du tester - og om nødvendigt - for at rette DNS.

8.

Vælg den tilladelsestype, du vil have. Der er to muligheder. Hvis du kun bruger Windows 2003 Server og Windows XP eller nyere, skal du vælge den anden mulighed. ellers skal du bruge den første indstilling.

9.

Vælg en 'Gendannelse af Directory Services' adgangskode. Forhåbentlig vil du aldrig nødt til at bruge dette som det er helt rodet til de uerfarne. I begge tilfælde skal du huske denne adgangskode.

10.

På dette tidspunkt i installationen præsenteres du med en grundlæggende 'Sumar' side med angivelse af de valgmuligheder du har valgt. Sørg for, at disse er indstillet korrekt, inden du fortsætter. Når du har valgt 'Næste', begynder aktiv mappe at installere, og en gang det kan du ikke stoppe, og du skal først afinstallere for at kunne gå tilbage og rette eventuelle problemer eller fejlkonfigurationer senere.

11.

Active Directory vil tage et stykke tid, det kan vare et par minutter eller så meget som en halv time. Når du er færdig, skal du genstarte.

Tips og advarsler

  • Installer DNS før du installerer Active Directory
  • Opret en ekstra lokal adminkonto, hvis du ikke allerede har en før installationen. Denne konto vil stadig være der efter AD-installationen, og du kan bruge den til at logge ind i tilfælde af problemer.
  • Jeg anbefaler stærkt ikke at ændre NETBIOS-navnet, medmindre du ved hvad du gør.
  • li> Hvis der sker noget med din domænecontroller, og du glemmer Directory Services Restore-adgangskoden, kan du lige så godt omformatere. Bare et hurtigt og kort overblik over, hvordan du installerer Active Directory. Installationen selv er meget let og bør ikke give dig for mange problemer. Jeg vil kortfattet forklare hvert trin og antager, at i forbindelse med denne artikel installerer du din første domænecontroller til dit første domæne, som du også opretter lige nu.