Sådan netværk dine computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Lær jargonen

1.

En router relæer data mellem din bredbåndsinternetforbindelse og dine individuelle computere.

2.

p> En netværksadapter forbinder til hver computer. Den sender data fra computeren til routeren.

3.

En internetprotokol (IP) adresse er din computers unikke identifikation på internettet. Når du har et hjemmenetværk , deler alle dine computere en IP-adresse.

4.

En printserver er en særlig netværksadapter, der bruges til at forbinde en printer til et netværk. Med en printerserver kan flere computere dele en printer.

Vælg en netværkstype

1.

Netværk dine computere trådløst via radiobølger ved hjælp af en speciel type af router kaldet et adgangspunkt. Et adgangspunkt kan tjene mest gennemsnitlige boliger. Handelsnavnet for denne teknologi er Wi-Fi eller 802.11b, eller dens hurtigere fætter, 802.11g. Wi-Fi-produkter skal være kompatible med hinanden uanset mærke. Trådløse netværk arbejder for personer, der flytter fra rum til rum med deres bærbare computere, eller vil bruge dem i caféer, lufthavne og andre steder med trådløs service.

Brug dit hjem elektriske ledninger til at forbinde router til hver computer med et powerline netværk. Handelsnavnet for denne teknologi er HomePlug. HomePlug-netværk er mere sikre end Wi-Fi-netværk og kræver ikke specielle ledninger. Det er dog den nyeste teknologi og har tendens til at være den dyreste.

3.

Hook up med det sikreste hjemmenetværk, et kablet netværk, nogle gange kaldet Ethernet, 10-Base-T eller 100-Base-T. Hvis din bredbåndsforbindelse, router og alle computere er i ét rum, er det det bedste valg. Men på grund af dets specielle ledninger er det også mindst fleksibelt, hvis dine behov ændres.

Køb udstyret

1.

Få en router. Hvis du går trådløst, kaldes denne router et adgangspunkt eller en base station.

2.

Få en netværksadapter til hver computer. De enkleste er tilsluttet computeren ' s Universal Serial Bus (USB) port. Hvis du bruger et kablet netværk, har din computer sandsynligvis allerede et Ethernet-netværkskort (NIC) i det.

3.

Køb ekstra lange Ethernet-kabler (også kaldet Kategori 5 eller Cat5-kabler), hvis du bruger et kablet netværk.

4.

Køb en printerserver, hvis du vil lægge en printer på dit netværk. Sørg for, at stik på printerserveren og printeren passer sammen.

Indstil det

1.

Start læsning og eksperimentering. Mange produkter har overraskende gode manualer og online support, og mange websteder er fyldt med gode råd, som HomeNetHelp.com, PracticallyNetworked.com og compnetworking.about.com. Mange producenter tilbyder online rådgivning. God teknisk support kan gøre en stor forskel i din installation, især hvis du ikke er særlig patient eller computerkundig.

2.

Hvis du sætter et kablet netværk, Kør kabler til din stereo eller hjemmebiograf. Mange nye hjemmeunderholdningskomponenter, herunder digitale videooptagere og spil systemer, er internetaktiverede.

Tips og advarsler

  • Hybridnetværk er meget populære. Du kan f.eks. Have ledningsnet Ethernet til en stationær computer og printer på dit hjemmekontor og et trådløst adgangspunkt til en roaming-bærbar computer og et skrivebord i et soveværelse.
  • Mikrobølgeovne og nogle trådløse telefoner kan forstyrre trådløse netværk. Hvis du har problemer, skal du flytte adgangspunktet og eksperimentere med forskellige kanaler.
  • Konkurrerende netværksteknologier prale om deres hastighedsforskelle, men hvis du deler en bredbåndsforbindelse til internettet, er kravene sandsynligvis irrelevante. Forbindelser til hjem kører betydeligt langsommere end ethvert hjemmenets nominelle hastighed.
  • Når du først fyrer en router, skal du ændre adgangskoden. Hver hacker og mischiefmaker på internettet kender standardadgangskoder. Trådløse netværksejere bør også aktivere trådløs krypteringsprotokol (WEP) for at holde oplysninger private.
  • Det er ikke overraskende, at hjemme netværk er varmt: Næsten 70 procent af amerikanske husstande med bredbåndsforbindelser har mere end en computer. Hvis du vil have alle dine computere til at dele en internetforbindelse, vil disse oplysninger hjælpe dig med at træffe de rigtige valg.