Sådan vælger du en internetudbyder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem dine behov. Ønsker du at sende og modtage e-mail og lejlighedsvis surfe på internettet? En billig opkalds konto, der bruger almindelige telefonlinjer, er nok nok. Hvis du vil oprette forbindelse til dit kontornetværk, spille online spil eller downloade og udveksle musik- og videofiler, vil du have en hurtig bredbåndsforbindelse, som f.eks. DSL eller kabel.

Find ud af, hvilken hardware der er brug for. For en opkalds konto kræves et modem. Bredbåndstjeneste bruger et netværkskort (NIC), nogle gange kaldet en Ethernet-forbindelse. Begge er standardudstyr på nyere computere.

3.

Spørg dine venner og naboer, hvilken internettjeneste de bruger, og om de er tilfredse med det. Kundeservice varierer fra region til region, især hos bredbåndsudbydere, så søg efter en lokal anbefaling.

4.

Opkalds brugere skal sørge for, at en internetudbyder har lokale adgangsnumre telefonnumre) i dit område for at undgå fjernbetalinger.

5.

Kontroller DSL- og kabelbredbåndsudbydere i dit område. (DSL-internetudbydere bruger telefonledninger, mens kabel-internetudbydere bruger kabel-tv-ledninger.) Af tekniske grunde er DSL nogle gange ikke tilgængelig i landdistrikter eller forstæder.

Spørg potentielt bredbånd udbydere om pakkeaftaler. Kabelvirksomheder kan rabat på internetadgang, hvis du køber kabel-tv-tjenester, og telefonfirmaer tilbyder nogle gange DSL-telefonpakker.

Overvej andre bredbåndsindstillinger. Prøv satellitbredbånd, hvis du bor i et landområde. Mennesker i nogle byområder kan få bredbåndsadgang fra en fast trådløs internetudbyder, der bruger flade, kvadratiske antenner monteret på dit tag til at sende og modtage internettrafik via radiobølger. Nogle helt nye boligudviklinger har indbygget fiberoptisk internetadgang.

8.

Få kun en T-1-linje, hvis du har stor brug og seriøse forretningsbehov, som Denne service kan koste $500 eller mere pr. måned.

9.

Vælg AOL, hvis du vil udnytte nogle af dets specielle funktioner, f.eks. indhold fra Time Inc. Sports Illustreret eller Folk. Hvis du har en bredbåndsforbindelse, kan du stadig bruge AOL med en 'bring your own access' -konto, der koster lidt mere end halvdelen af ​​den sædvanlige $24 pr. Måned AOL-opkaldspris. AOL er nyttigt, hvis du rejser meget med en bærbar computer, fordi du kan bruge sit gratisnummer næsten hvor som helst.

Tips og advarsler

  • En bredbåndsforbindelse kan deles af flere computere. Se, hvordan du netværker dine computere.
  • Nogle eksperter anbefaler at vælge en internetudbyder, der ikke kræver, at du installerer sin egen specialiserede software på din computer.
  • Med en bredbåndsforbindelse er din computer altid forbundet til internettet. Få firewall software til beskyttelse mod potentielle snoopers. Se Sådan køber du computersoftware.
  • I den hurtige og rasende internetverden går selv store navn ISP'er ude af drift. Det betyder, at du bliver nødt til at finde en ny tjeneste og muligvis en ny e-mail-adresse. Se Sådan får du et internetdomænenavn til en nemmere løsning.
  • I dag er en computer uden internetadgang ligesom en bil med flade dæk - det virker, men det vil ikke komme dig langt. For at komme online skal du have en internetudbyder (ISP). Du har to generelle valg: dialup service, hvilket er billigt, men langsomt, og bredbåndstjeneste, hvilket er dyrere og meget hurtigere.