Sådan vælger du et FTP-program

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

FTP bruger en webbrowser, hvis du vil overføre filer fra eller til et websted, der tillader det. Denne metode bruges mest af websteder, der leverer software downloads og af webfirmaer, der giver gratis websteder til abonnenter. I mange tilfælde er processen kendt som 'anonym FTP', hvilket betyder at du kan logge ind uden at få tilladelse fra den eksterne vært.

2.

Brug et HTML editor med en indbygget FTP-funktion, hvis du planlægger at udvikle og vedligeholde et websted ved hjælp af lagerplads, du har købt. Dette eliminerer behovet for at installere et ekstra FTP-program og letter processen med at uploade webstedet. Sørg for at din fjernbetjening Webhosting tillader denne type adgang.

Overvej et komplet FTP-program, hvis du administrerer et websted, hvis server kræver denne type adgang. Unikke FTP-softwareprogrammer er tilgængelige fra mange steder på internettet.De spænder fra simple freeware applikationer til kommercielle applikationer med en række funktioner. Hvis du er 'Webmaster' til et komplekst websted med CGI programmering, eller hvis din webhost kræver, at du ændrer filtilladelser eksternt, kan du have brug for et kommercielt program. Ellers er shareware og freeware programmer sandsynligvis fine.

Tips og advarsler

  • Husk at køre en virusscanning på filer, som du downloader fra en ekstern side .
  • Du kan have brug for en nyere browserversion til FTP med den.
  • HTML-redaktører med FTP-funktioner er nyttige for personer, der designer, administrerer eller vedligeholder flere komplekse websteder.
  • Den tid, der kræves for filoverførslen, afhænger af filens størrelse (målt i bytes), din internetforbindelse og mængden af ​​trafik på internettet på tidspunktet for overførslen. Store filer, såsom softwareprogrammer, videoklip, lydklip og grafik kræver betydelige mængder tid.
  • Nogle FTP-programmer giver dig mulighed for at overskrive eller slette en fjernfil uden at anmode om bekræftelse. Dette gør det meget nemt for dig at begå en fejl, selvom du er en erfaren webmaster. Programmel, der beder dig bekræfte før en sletning, hjælper med at beskytte mod utilsigtede fejl.
  • Du kan uploade eller downloade filer fra en fjerncomputer ved hjælp af File Transfer Protocol (FTP). FTP henviser både til en internetprotokol, der tillader filoverførsel og også til navnet på softwareprogrammer, der giver dig mulighed for at uploade og downloade filer. Afhængigt af dine behov kan du vælge mellem en række FTP-softwareprogrammer, eller i nogle tilfælde kan du FTP direkte fra din webbrowser. Faktisk har du måske allerede brugt FTP på denne måde uden at vide det.