Sådan vurderer du gratis internetudbydere (internetudbydere)

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ud af hvilke funktioner internetudbyderen tilbyder. På et minimum skal disse omfatte e-mail og adgang til World Wide Web. Andre gode funktioner omfatter adgang til nyhedsgrupper, instant messaging og chat. Odds er, en gratis internetudbyder vil ikke have webhosting og andre tjenester, men tjek.

2.

Still de samme spørgsmål som du ville fra andre internetudbydere: hvilke modemhastigheder gør ISP-supporten? Hvilke operativsystemer? Hvor mange brugere er der pr. ISP-modem? Hvad er de tekniske supporttjenester, hvis nogen? Husk at du ikke kan få e-mail-support, hvis tjenesten er nede.

3.

Sørg for, at internetudbyderen rent faktisk er fri. Læs det fine print for at se, om der er skjulte gebyrer eller gebyrer, der kan dukke op under linjen.

4.

Bestem, hvordan virksomheden støtter sig. Mange gratis internetudbydere er afhængige af reklame og ender med at bombardere deres kunder med kommercielle e-mail-meddelelser. Hvis du mener, at dette kan irritere dig, skal du søge efter en anden internetudbyder.

5.

Se efter anmeldelser af internetudbyderen for at få en fornemmelse af, hvor stor tjeneste er, og hvor tilfreds brugerne er er.

6.

Læs omhyggeligt internetudbyderens Servicevilkår og andre fine print, og hold øje med eventuelle bedrageriske ordlyd eller andre fælder.

Tips og advarsler

  • Der er intet at tabe, hvis du tilmelder dig en gratis internetudbyder og ikke engang er tilfreds - du har ikke betalt noget.
  • Før du tilmelder dig en gratis internetudbyder, skal du sørge for, at virksomheden ikke har ofret kvalitet for bekostning af omkostningerne.