hvordan man kan rydde op laptop / notebook væskespild

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-07-21

En bærbar computer væskespild ( vand , cofee , eller sodavand ) bør ikke nødvendigvis koste dig penge at lave, hvis du hurtigt udføre disse trin :

Du skal bruge: .
håndklæde
bagepulver .
sprit .
q- tip .


1 .
Tag din bærbare computer ud af stikkontakten .
2 .
Power ned din bærbare computer via operativsystem .
3 .
Læg din laptop tastatur står ned på en ren håndklæde til at dræne så meget væske som muligt .
4 .
Næste , læg din laptop tastatur står ned i en bakke fuld af billige tørremiddel gerne bagepulver i mindst 24 timer. .
5
Efter al overskydende væske er løbet ud af bærbare , skal du følge disse trin for at udføre en intern oprydning : .
6
Find demontering instruktioner på internettet for netop din laptop mærke og model .
7 .
Bær en anti-statisk håndledsrem og sikkert skille din bærbare computer , og sørg for at placere alle de vigtigste elektroniske komponenter på en anti .-statisk overflade
8
Har en lille smule detektivarbejde : spore stien væsken rejste internt til at bestemme omfanget af de udslip og hvilke komponenter skal rengøres , og som har brug for udskiftning. Normalt en stærkt opblødt spændingstransformeren og harddisken er de eneste komponenter , der skal udskiftes , men hvis din bærbare computer blev tændt på det tidspunkt af spild eller du forsøger at tænde for den efter spild , skal du også en dyr bundkort reparation eller udskiftning . Nogle gange , er, hvis du er heldig , er det kun sporet pad , batteri , eller DVD-afspilleren gennemblødt og bundkortet er sparet .
9 .
renses grundigt elektronik bestyrelse ( bundkort og eventuelle yderligere boards specifikke for din model ) med sprit og masser af q- tips . Vand rest er lettest at rengøre , mens tyk sukkerholdige udslip som kaffe eller sodavand har brug for mere opmærksomhed og tid . Være helt sikker på , at alle krinkelkroge i bestyrelsen er fri for enhver spild rester .
10 .
Hvis den bærbare computer tastatur /spor pad føler klistret fra en kop kaffe eller sodavand spild , tage det hinanden og grundigt rengør det . Nogle gør eller modeller er udstyret med en lukket bærbar tastatur /spor pad , i hvilket tilfælde du kan blive nødt til enten erstatte det eller alternativt helt sættetid /vask det i en sprit bad for en time og derefter lade det tørre i en uge .
11 .
Lad rengjorte dele udenfor i en lille lukket , støvfri , varm , og skraverede område til tørre i mindst 24 timer. Ingen direkte sollys eller udsættelse for fine luftbårne partikler . Efterlad en kop fuld af bagepulver siden af bundkortet for at lette tørring .
12 .
Saml din laptop .
13 .
Antages at du har fulgt ovenstående trin og gjorde en grundig rengøring og med en lille smule held , din bærbare skal tænde og arbejde som den gjorde før udslippet.

gode råd og advarsler


 • Hvis du føler, du ikke har eller ikke kan gøre en fuldstændig oprydning af det indre dele , er det bedst at kontakte en tredjepart computer reparation professionelle før du tænder for din bærbare computer. Erfarne tredjepart ( som ikke er associeret med den bærbare computer fabrikanten) reparation fagfolk bør være i stand til at fastsætte din bærbare computer for et par hundrede dollars .
 • under ingen omstændigheder skal du være fristet til magten din laptop igen, før en komplet rydde op i de interne dele . Selv en helt gennemblødt laptop bundkort vil fungere igen , uden at behøve nogen intern reparation , hvis A ) Bærbar blev lukket ned på det tidspunkt af spild og B ) Du behøver ikke forsøge at tænde den igen , før en grundig intern oprydning .


 • Previous:hvordan man rent Toshiba notebook skærme Next:hvordan man finder ud af, om en Compaq notebook er registreret   

  Kommentarer

  Code:
  change