hdmi vs dvi - d kabel

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-10-05

HDMI og DVI-D er to digital video standarder , der anvendes til transmission af high-definition video , og i tilfælde af HDMI , digital lyd så godt. De er ofte bruges til forskellige displays i både computeren og hjemmeunderholdning markerne. Mens billedet kvaliteten af både er næsten identisk , er der flere forskelle mellem de to formater

HDMI

HDMI står for High Definition Multimedia Interface . Det er en helt igennem digital standard og ses af mange som en erstatning for traditionel analog standarder som SCART , koaksial -kabel eller composite video . HDMI -kabler tilsluttes til den elektroniske komponenter via et enkelt stik , der overfører både lyd og video . Som navnet antyder , kan HDMI sende high-definition -signaler , og det understøtter signaler så højt som 1080p ( progressive scan ) . De er meget udbredt i dag , og næsten alle HDTV , Blu-ray afspillere og hjem konsol systemer understøtter dem . Computerskærme med HDMI -stik bliver mere almindeligt.

DVI-D

DVI-D står for Digital Visual Interface-Digital Kun , og er en all- digital variant af DVI -formatet . Andre DVI formater omfatter DVI-A ( analog kun ) , DVI -I ( analog og digital ) og MI-DA ( digitale, analoge og USB ) . Ligesom HDMI , understøtter DVI-D high-definition digital indhold , op til 1080p i opløsning . DVI-D kabler ligner traditionelle VGA kabler i udseende , og kræver skruer korrekt fastgjort til skærme og andre enheder . DVI -teknologien er forløberen for HDMI -standarden.

Forskelle

En af de mest bemærkelsesværdige forskelle mellem HDMI og DVI-D kun er HDMI kan understøtte lyd . DVI-D er strengt en video format og kan ikke sende nogen form for lyd. Hvis en person er at omdanne et HDMI signal til DVI-D via en adapter , får de behov for ekstra kabler , såsom komponent lyd eller TOSLINK . Den anden store forskel mellem de to er HDMI understøtter en form for digital ophavsretlig beskyttelse kaldes High Definition Content Protection ( HDCP ) . Dette kan gøre kopieringen signaler via HDMI umuligt . DVI-D understøtter ikke nogen form for lignende ophavsret -kontrol -metoden.

Forenelighed

Fordi HDMI er afledt af DVI -teknologi , de to formater har meget til fælles , og er i virkeligheden kompatible med hinanden . HDMI /DVI-D adaptere er meget almindelige , og give mulighed for omdannelse af et format til det andet uden bemærkelsesværdige signalforringelse . Disse konverteringsprogrammer bruges ofte af enkeltpersoner , der ønsker at forbinde deres computer til en stor HDTV skærm , der ikke har en indbygget DVI-D -stik . De kan også bruges til at forbinde spillekonsoller , der typisk kun har HDMI støtte til skærme med DVI-D -stik .

brug

Brug af HDMI er blevet utrolig udbredt i årenes løb , og den elektroniske industri har held presset på for at blive de facto high-definition -kabel standard . DVI-D kabler er stadig udbredt i computer industrien , selv om , og er mere almindeligt ses som HD -stik til grafikkort og computerskærme . Det er ikke helt ualmindeligt at se DVI -stik på HDTV i dag , gør det muligt at tilslutte en computer til en stor HDTV i stedet for en LCD- skærm uden brug af særlige HDMI /DVI adaptere .


Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:hvordan du opretter forbindelse linksys WRT54G wireless - g router med en DSL-forbindelse 

Kommentarer

Code:
change