Hvorfor skal jeg have en computer -server ?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-02-27

En virksomhed eller organisation , der driver en række computere kan overveje at bygge bro disse computere sammen som et netværk . Hvis netværket strækker sig over flere computere , og indeholder en betydelig mængde data , skal organisationen overveje at købe en computer -server til at gemme , organisere , vedligeholde og beskytte data . En server indeholder også bruger grænser ved at give forskellige brugere af nettet forskellige tilladelser ved adgang til filer og programmer på nettet

om servere

Servere er computere, der er specielt bygget til at fungere som leder af et computernetværk . De har server -software installeret som en operativsystem og hardware, der er beregnet til at køre en computer i længere tid uden at lukke ned . En server er bygget til at forblive online hele tiden og til at håndtere forbindelser fra andre computere i netværket . Det vil også normalt har store , flere harddiske til datalagring og backup .

Fil lagring og deling

Serveren harddiske er bygget til at gemme og vedligeholde sikkerhedskopier af vigtige data for en business-netværk. Det fungerer som et knudepunkt for datalagring , hvor andre brugere på netværket kan oprette forbindelse til at dele og hente filer . Det giver også en måde at holde alle de organiserede data og på ét sted . Serversikkerhedskopier giver brugerne mulighed for at gendanne filer , hvis der sker noget med den oprindelige , som er langt sikrere end at forlade data gemt på de enkelte computer arbejdsstationer på et netværk .

Internet Deling

En computer -server kan fungere som en DNS -server til at tillade andre computere på netværket at oprette forbindelse gennem den til internettet . Hardwaren er bygget til at tillade flere computerforbindelser og giver en gateway til strømmen af data fra en router eller et modem . Det kan også være vært for en firewall til at forhindre ondsindede angreb fra lande uden for nettet .

Software Deling

Business software kan være dyrt , ofte prissat pr aktiveringsnøgle. Snarere end at købe mange nøgler til alle computere på et netværk , kan et netværk med en server være i stand til at installere og vært for software på selve serveren . Dette vil spare virksomheden penge, samtidig med at flere brugere adgang til softwaren .

Netværk Tilladelser

Det styresystemer tilbyder en måde at angive tilladelser for hver bruger på netværket . Dette giver nogle brugere adgang til bestemte filer , mapper og software , mens andre brugere er begrænset . Dette beskytter også data og software fra folk uden for netværket ved at kræve visse adgangskoder og tilladelser , før en bruger kan få adgang til det .


Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:Sound Blaster instruktioner 

Kommentarer

Code:
change