hvordan man kan reparere en atx trykknap afbryder

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-02-27

Indførelsen af ATX specifikationen i 1995 ændret den måde, computeren tændes. Du kan stadig trykke på en knap for at starte det op , men du behøver ikke at fysisk skubbe en knap for at slukke den længere . Bundkortet styrer vha. logik signaler i ATX -ordningen . På afbryderknappen på computeren sagen bruges til at forbinde direkte til strømforsyningen , men på nuværende versioner , forbinder den til to kontakter på dit bundkort . Diagnosticere og løse problemer med computerens afbryderknap med et par almindelige værktøjer .

Du skal bruge:
Skruetrækker , Phillips-hoved
. Ohmmeter .
Trykknappen .
Header stifter ( ekstraudstyr) .
Loddekolbe ( ekstraudstyr) .
Lodde ( ekstraudstyr) .

Test


1 .
Sluk computeren , trække stikket ud og afmonter alle eksterne enheder .
2 .
Åbn din computer sag . De fleste tilfælde vil kræve en stjerneskruetrækker , men nogle har en lås eller løftestang til at fjerne et sidepanel , som giver adgang til innards .
3 .
Find de to ledninger , der fører ud af bagsiden af din afbryderknappen . Der kan være mere end to til stede-for eksempel hvis der er andre knapper som en " Reset " knappen
4
Trace ledningerne at finde, hvor de opretter forbindelse til dit bundkort , som regel . med en plastik header stik , identificere og hvor to svarer til afbryderknappen . Dit bundkort kan have en etiket med teksten " Power On " eller " PS_ON "ved siden af kontaktpunkter , og de to ledninger vil næsten helt sikkert blive ved siden af hinanden, hvis der er en matrix af tilslutninger . Hvis du ikke kan nemt afgøre, hvilken er , som refererer til dit bundkort dokumentation .
5 .
Afbryd knappen fra dit bundkort .
6 .
Slut ohmmeter to sonder til hver af de to ledninger fra afbryderknappen . Hvis en header stik der bruges , kan du prøve at indsætte sonder i de tilsvarende huller i stikket . Hvis du ikke kan passe den sonder i , kan du prøve at fjerne header stifter som beskrevet i Trin 1 i afsnit 2 .
7 .
Test knap ved at skubbe den ind, mens du ser ohmmeter display . Når knappen er trykket ind , skal modstanden falde til næsten nul , og mens knappen ikke bliver skubbet modstanden skal være på det maksimale niveau ohmmeter kan måle . Hvis din knap fungerer ordentligt i denne test , og synes at komme i forbindelse korrekt header ben på bundkortet , skal du undersøge problemet nærmere , da selve knappen ikke har begået nogen fejl . Må ikke gå til sektion 2, hvis din knap virker korrekt .

erstatning


1 .
Fjern de to header stifter fra sidehovedet stik, der svarer til dine brudt magt knap . Header ben er metal stykker inde i plastic -stik, og kan normalt fjernes ved hjælp af en lille metal fane langs siden af plastic stikket kroppen . Tryk denne fane en anelse , og du bør være i stand til at glide hver header stiften ud ved at trække på den pågældende ledning . Hvis dit bundkort ikke bruge en standard header stik , bestemme den bedste måde at forbinde ledningerne fra knappen til den korrekte kontakter på dit bundkort .
2 .
Monter din udskiftning trykknappen ind din sag . Du kan få brug at bore et hul , eller du kan være i stand til at passe til udskiftningen i den gamle stilling . Sørg for, at ledningerne fra bagsiden af din nye knap er lange nok til at nå header på dit bundkort .
3 .
Lod nye header ben til ledningerne fra din udskiftning trykknap . De fleste header stifter har et par af bakker faner med til at sikre ledningerne efter lodning .
4 .
Indsæt header ben i sidehovedet stikket . De skal klikke på plads . Det betyder ikke noget , der ledning fra din knap går til som pin , så længe de to stifter , der svarer til afbryderknappen anvendes .
5 .
Slut header -stikket til header på bundkortet , og sørg for orientering er som før .
6 .
Luk din computer sag , tilslut strøm og periferiudstyr , og tænd for computeren med din nye knap .

gode råd og advarsler


  • Den mest almindelige størrelse ATX bundkort overskrifter er 1 /10 tomme .


  • Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:Hvorfor skal jeg have en computer -server ?     

    Kommentarer

    Code:
    change