er en quad core processor god ?

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-03-01

En quad-core processor er yderst effektiv ved behandling af ansøgninger , der kræver en stor mængde regnekraft . Det kan effektivt udnytte sine mange kerner til at behandle en række ansøgninger samtidigt , samt støtte 64- bit multi-tasking , hvilket øger den tilgængelige hukommelse for programmer. Men ældre applikationer ikke arbejde så effektivt som nyere programmer gør på quad-core processorer

Betydning

En quad-core . processor med fire kerner , hver kerne har evnen til at behandle fire forskellige opgaver samtidigt . En single-core processor har at dele sin frekvens , hvis den skal behandle flere opgaver på samme tid , som har tendens til at bremse ned en computer betydeligt . Derfor quad-core -processorer er yderst gavnligt for brugere, der har tendens til at køre flere programmer på samme tid .

Programmer

Foto og video-redigering programmer, som kræver en processor til at behandle store mængder data vil fungere godt på quad-core processorer . De mange kerner vil skære ned den nødvendige tid til at behandle oplysningerne med så meget som fire gange i forhold til en single- core processor . High-definition video vil også spille jævnt på en quad-core processor på grund af sin effektivitet i behandlingen af store mængder pixels .

Games

En quad-core processor har tendens til at køre spil , der kræver en masse software rendering meget gnidningsløst . Populære video spil som Crysis , Modern Warfare og Assassin 's Creed er specielt konstrueret til at drage fordel af multi-core teknologi . Fra 2010 , er de fleste kommende spil designet primært til quad-core processorer på grund af sin ekstreme effektivitet i at støtte skærmkort til at behandle både skygger og pixel shaders , som er kritiske processer , når de leverer høj kvalitet grafik .

Ulemper

Ældre ansøgninger , der blev udformet før indførelsen af multi-core-teknologi kan ikke udnytte de fire kerner i en quad-core processor effektivt . Operativsystem som Microsoft Windows Vista og Windows 7 er smart nok til at tildele gamle ansøgninger til separate kerner , men brugerne kører Windows XP eller en ældre styresystem bliver nødt til at afsætte sådanne ansøgninger manuelt . Åbning af Task Manager , klikke på " Processer "-fanen , højreklikke på en proces , og vælge " Set Affinity "fra drop -down menu åbner en grænseflade giver brugerne mulighed for at tildele den proces til nogen af de fire kerner .

Ekspert Insight

En quad-processor er den ideelle løsning , når du kører flere programmer samtidigt eller spille videospil , der kræver en masse regnekraft . Hvis din computer kører Windows XP , anbefales det at du opgraderer til Windows Vista eller Windows 7 , fordi quad-core processorer arbejde mere effektivt på nyere operativsystemer. Men hvis du planlægger at køre nogle enkle programmer eller bare surfe på internettet , undgå at købe en quad-core processor , fordi en enkelt eller dual-core processor vil håndtere disse opgaver meget godt .


Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:hvordan man bruger plug -in- computerens højttalere som en mikrofon 

Kommentarer

Code:
change