Windows XP partition strategi

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-08-12

Windows XP , som de fleste moderne operativsystemer , støtter harddisk " partitioner . " Processen med at opdele en harddisk er sektionering det ud , så hver partition ser , til computeren , ligesom en enkelt drev. En harddisk kan have en eller flere partitioner , og de kan anvendes til forskellige formål

Brug af flere drev og partitioner

Hvis du har flere harddiske , kan du bruge hardware eller software RAID drivere , så du kan oprette en enkelt partition på tværs af hårde drev , eller du kan oprette flere partitioner på hver harddisk individuelt . Ved at tilpasse layoutet af de partitioner du har på tværs af flere harddiske , kan du kontrollere , hvor godt dine data er bakket op , hvor specifikke oplysninger opbevares og hvor hurtigt computeren kan få adgang til oplysningerne .

Data Separation

Med flere partitioner på din Windows XP- computer , kan du holde dine data adskilt for at give mulighed for lettere adgang og hente . For eksempel kan du oprette din computer, så du har en ekstremt hurtig harddisk , der kun bruges til at køre dit operativsystem og en særskilt , langsommere , harddisk , der bruges til lagring af data . Ved at holde disse drev på separate partitioner , vil computeren kunne starte og køre hurtigere ud af de hurtigste harddisk , mens du stadig være i stand til få adgang til dine data på den anden harddisk . Hvis du nogensinde har brug for at rydde alle data fra din computer , kan du blot omformatere det andet drev og oprette en ny partition , alt sammen uden at røre de vigtigste partition og harddisk , som indeholder dit operativsystem .

deling af filer

Hvis du vil dele filer, der er på din computer med andre mennesker på et lokalt netværk , men du ikke ønsker at give dem adgang til dine private filer , kan du bruge en partition til at opnå dette . Når du opretter partitioner på en harddisk , der er oprettet en partition , der har rigelig plads til at gemme alle filer , du vil dele på et netværk . Når partitionen er blevet færdig , skal du højreklikke på det drevbogstav tildelt denne partition og vælg "Egenskaber " knappen . Under fanen Del , vælge den mulighed for at dele denne drev med andre mennesker . Dette vil gøre det muligt for alle med netadgang til computeren for at se den partition . Dette vil tillade dig at styre præcist , hvilke filer man har adgang til , uden at give dem adgang til dit system drev . Slutresultatet er total kontrol over dine oplysninger og forebyggelse af noget dårligt sker til computerens systemfiler .


Previous:hvordan du ændrer hardware uden at skulle geninstallere Windows XP Next:hvordan du installerer et netkort med Windows XP 

Kommentarer

Code:
change