forskellene mellem SDRAM & DDR SDRAM

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-02-28

Synkron Dynamic Random Access Memory ( SDRAM ) og Double Data Rate ( DDR ) SDRAM er meget nært beslægtet . Modulerne ligner og udføre lignende funktioner på kompatible bundkort . SDRAM er den ældste af de to teknologier . DDR SDRAM er en højere ydelse RAM . De to typer af hukommelse er ikke kompatible , og kan ikke blandes .

fysiske forskelle

Det overordnede form af de to hukommelsesmoduler er den samme. Begge er de samme længde og er ofte de samme højde . Begge hukommelsesmoduler har et lignende antal af interface ben til at overføre data til computerens bundkort . Da de to hukommelsesmoduler ikke er forenelige , blev subtile ændringer , når DDR SDRAM blev frigivet . SDRAM har to hakker på linje med benene . En af de hak i midten af modulet . Den anden er mod en af siderne . DDR SDRAM , og på den anden side har kun et hak . Indhakket på DDR SDRAM er ikke i midten af modulet , det er lidt off- center .

Bus Tie

SDRAM og DDR SDRAM er begge knyttet til Front Side Bus ( FSB ) hastighed på computeren . Uret på bussen er bundet til klokfrekvensen af forarbejdningsvirksomhedens FSB . F. eks. hvis computeren har en 133 MHz FSB , hukommelse grænseflader med hovedbestyrelsen ved 133 MHz Hvis en computer har en 266 MHz FSB, hukommelse grænseflader ved 266 MHz . Grænsefladen klokfrekvensen for de to typer af hukommelse er den samme , selv hukommelsen tilgås på mange forskellige måder .

Data Rate

DDR SDRAM kan håndtere dobbelt så mange anmodninger om oplysninger , som SDRAM . Det kan gøre dette, fordi det giver adgang til både toppen af taktcyklus og bunden . SDRAM giver hukommelse kun adgang på toppen af cyklus . Hvis du billedet taktcyklus som en sinusbølge , SDRAM giver kun adgang på toppen af bølgen . DDR SDRAM giver adgang både i toppen af den bølge , og den nederste , således at de " fordobling " , som Double Data Rate indebærer .


Previous:nothing Next:hvordan man opsætter scanner til hp 4550 

Kommentarer

Code:
change