hvad er hardware i et edb-system ?

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-07-26

Hardware er en kategori af edb- udstyr , som adskiller sig fra software , som omfatter alle de fysiske komponenter i et edb -system . Ordet hardware gælder i realiteten alle fysiske elektroniske apparater , ikke bare til dem i personlige computere

Hardware vs Software vs Data

Mens software refererer til programmer installeret på en maskine og data refererer til de oplysninger, softwaren er designet til at manipulere og fortolke , hardware refererer til computerens faste, fysiske komponenter . Software og data gør teknisk eksisterer fysisk , men kun som data, der skrives på forskellige former for lagerenheder-. ikke som objekter , der kan holdes i en persons hånd

fælles Hardware

Den gennemsnitlige computeren indeholder en central processing unit , eller CPU , en strømforsyning ( ofte forsynet med en køleventilator ) , fysisk hukommelse eller RAM , der er knyttet til bundkortet , som også vugger CPU , storage hardware , som harddiske eller cd-rom -drev , som er tilsluttet bundkortet via lagring controllere ; en grafik -controller , der skaber og sender visuelle data til skærmen (i sig selv et stykke hardware ) og interface controllere , der forbinder computeren til eksterne enheder ( i ældre computere disse var som regel besejrede serielle porte , nu er de oftere USB stik . )

Firmware

En tredje , og sortere i tåget , form for " ware " er firmware ( dette navn, fordi det er midt mellem blød og hård . ) Firmware refererer til de data og programmer, der er præinstalleret på en stykke hardware , som fabrikanten , og som ikke forsvinder , når hardwaren er slukket . BIOS , et sæt af instruktioner , der fortæller en computer , hvordan man starter op , er skrevet ind i computerens ROM chip og må derfor anses firmware . Grænsefladen software installeret på små enheder som MP3 -afspillere eller mobiltelefoner betragtes også firmware , selvom det strengt taget det pænt opfylder definitionen af software .

Tilføjelse Hardware

En masse af hardware i form af kort-kredsløb designet til en bestemt funktion , ligesom grafik eller lyd produktion , som kan knyttes til en tom controller slot på en computers bundkort . Tilføje eller fjerne kort er ikke det nemmeste ting du kan gøre med en computer, men de fleste producenter forsøger at gøre processen så let som muligt .

Oprettelse Hardware

Generelt beslag er vanskeligere end at skrive software . Skrive et program , der instruerer en computer til at gøre noget kræver kun lære et af de utallige sprog designet til at gøre undervisning nemmere . Nogle af disse sprog er udviklet til meget afslappet programmører eller specifikke formål , og kan være yderst intuitiv. Bygningsbeslag , på den anden side kræver en langt mere detaljeret forståelse af , hvad der præcist foregår inde en computer , samt alle de særlige udstyr, der går langs med elektronik arbejde .


Previous:værktøjer til at teste computerens hardware Next:hvordan man installere en Vista- klar hardware opgradering 

Kommentarer

Code:
change