hvad er 64 bit hardware ?

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-08-08

64 bit hardware er enten en computer -processor , der accepterer instruktionerne i 64 bit bidder , eller er forenelig med en 64 bit computer processor . 64 bit processorer har eksisteret siden 1961 , selvom de kun blev populær i de tidlige år af det 21. århundrede med ankomsten af hjemmecomputere med styresystemer designet til at køre på dem

Processor

Et register er en speciel , high-speed data lagring område på en computers centralenhed . Registret på en 64 bit processor kan acceptere 64 bit tal og enheder af data , der er 64 bit bred. Den forrige generation af processoren kunne kun acceptere 32 bit data enheder . Praktisk set betyder dette en 64 bit processor kan håndtere dobbelt så mange data per cyklus som en 32 bit processor . En computer med en 64 bit processor kan også bruge mere hukommelse end sin 32 bit forgænger .

kompatibelt hardware

Da processoren interagerer med computerens øvrige komponenter gennem bundkortet , forenelighed af bundkortet med processor er eneste stykke hardware, der skal være lavet med 64 bit chips i tankerne . På grund af fysiske og operationelle forskelle mellem 32 bit og 64 bit processorer , var nogle computer bundkort ikke er kompatibel med den nye type chip , hvilket nogle producenter af bundkort til at reklamere for deres produkter som 64 bit kompatibel. I 2007 , de fleste bundkort sammen med de computere , de blev installeret i , var forenelige med 64 bit processorer .

Supercomputere

Den første computer med en 64 bit chip var IBM 7030 Stretch Supercomputer i 1961 . De chips blev populære valg i supercomputer design på grund af deres evne til at behandle større mængder data og bruger større mængder hukommelse. Supercomputere var de primære anvendelse til 64 bit chips indtil 1990'erne , da de var blevet små og effektive nok til brug i hjemmet elektronikken .

Home computere

Nintendo 64 fra 1996 var det første 64 bit hjem computerenhed til opnå masse markedsindtrængning . Det blev fulgt af det næste år af IBM 's serie af PowerPC processorer , som blev anvendt i Apples Macintosh- linje af personlige computere . Senere udgivet chip-fabrikanter AMD og Intel deres egen 64-bit chips .

Fordele og ulemper

Større mængder data og hukommelse kan bruges af 64 bit chips end 32 bit chips . De mindre chips kan kun behandle 4GB RAM , mens 64 bit chips er i stand til at løse i løbet af 1000 GB , meget mere end hjemmecomputere i 2010 kan fysisk holde . Men uden software, der er skrevet til at udnytte de 64 bit chip 's bredere register , de opererer på samme 32 bit hastighed som deres forgænger .


Previous:værktøjer til at teste computerens hardware Next:primære komponenter af computerhardware 

Kommentarer

Code:
change