hvad er meningen med open source hardware ?

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2011-08-06

Open source -teknologier er teknologier med licenser , der giver brugere tilladelse til at studere , ændre og forbedre design , og at videredistribuere det i ændret eller uændret form . "Open source " label er mest almindeligt anvendt software , fordi det er let at se, hvordan en programmør kan indlæse et program i en tekst editor , ændre et par linjer eller moduler og rekompilere . Dog kan hardware være åben til kilder , selv om den faktiske gennemførelse er en smule mere tricky

I en nøddeskal

De fleste open source hardware -designere kan sælge dig en faktisk , fysiske gennemførelse af deres enheder , men du kan også lave din egen , hvis du har adgang til fremstillings- teknologi , som den mekaniske diagrammer , styklister , layout og diagrammer , firmware og API'er til rådighed .

Licensing Overvejelser

Designet er som regel ejet af skaberen , afhængigt af licensordningen , men brugerne opfordres til at kopiere eller forbedrer det oprindelige efter behag , så længe tildeling er givet, og ændrede design er fordelt som open source .

Økonomiske overvejelser

I modsætning til open source -software , som kan oprettes gratis får tid nok , vil oprettelsen af open source hardware tage både tid og penge : Et program kan blive til virkelighed blot ved at køre en gratis compiler , men en skematisk vil ikke blive virkelige medmindre penge er investeret til at bygge prototyper og oprettelse af fremstillingen infrastruktur . Nogle OS projekter er selvfinansieret , med designerne tager den økonomiske risiko og satse på kommerciel succes . Andre projekter er finansieret af venturekapital eller organisationer, som Open Source Hardware Bank .

Bemærkelsesværdige Projekter

Selv om en forretningsmodel , der begynder ved at give sin egen intellektuelle ejendom væk lyder måske økonomisk tvivlsomme , der har været flere multi- million OS hardware projekter i historien om bevægelsen . Arduino , en open- source computing platform baseret på en simpel mikrocontroller bord, der kan bruges til at udvikle interaktive objekter , er en af dem . Bug Labs , en designer af " Lego -lignende " modulære computere , der kan samles , skilles ad og omprogrammeret for rapid prototyping nærmede de millioner i indtægter i 2010 også . Liquidware , et selskab designe åben hardware tilbehør til Arduino platformen , viser , at OS HW initiativer kan skabe deres egen virksomhed økosystemer .

Personlige replikatorer

I mangel af begrænsninger i forbindelse med intellektuel ejendomsret , den største hindring for ubegrænset distribution af åbne hardware projekter er fremstilling selv . Tage open source filosofien til dens logiske grænse , vil den ideelle verden har en universel fabrik i hvert hus , kan frembringe et punkt , så længe den har blueprints . Det er visionen bag projekter som den personlige replicator RepRap . Personlig replikatorer er generelle formål 3D printere, der kan potentielt " print " stykkerne kræves for open source hardware -projekter eller for forbrugerprodukter. Nogle af disse maskiner kan endda " print " det meste af stykkerne er nødvendige for at samle en anden kopi af samme maskine , der sigter mod en fremtid , hvor stedet for at købe ting i en butik , kan du bare hente dem .


Previous:værktøjer til at teste computerens hardware Next:hvordan man kan genoprette til forskellig hardware 

Kommentarer

Code:
change