primære komponenter af computerhardware

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-08-07

Personlige computere generelt findes i to former : . skrivebordet ( med tårn og skærm) og den bærbare computer . Forskellen mellem dem er , at de fleste af elementerne i en desktop kommer i separate , større stykker , og den bærbare computer samler dem i en transportabel maskine . Komponenter som printere og scannere er almindelige , men ikke afgørende for den grundlæggende funktion af en computer , og kan kombineres , men ikke indgår i en bærbar computer .

sag

Inde sagen ( eller tårn ) af computeren er strømforsyningen , bundkort , harddisk , en CD -og DVD- drev og alle andre backup enheder. Bundkortet indeholder mikroprocessor , eller hjerne af computeren , hukommelse , og kører controllere , der styrer driften af harddiske . Størrelsen og evne til strømforsyningen afhænger af styrken og hastigheden af mikroprocessor . Harddisken indeholder alle dine filer og dit operativsystem , og cd-rom , DVD og andre backup drev læse og skrive oplysninger fra medierne .

Monitor

Skærme giver dig mulighed for at manipulere med programmerne og se data og operationer af computeren . De er kategoriseret efter skærmstørrelse og opløsning , og kan være i form af fladskærme ( mere almindeligt i dag ) og bulkier rør -skærme. Jo bedre opløsning på skærmen , jo finere og skarpere billedet skal være.

Tastatur og mus

Det tastatur og mus er vant til at indtaste data og informationer til din computer . Tastaturer spænder fra standard , billigere versioner til flere deluxe , specielt designet dem . Nogle er endda ergonomisk . Musen kan også varierer stærkt i pris og driver optisk gennem lys eller med en rulle bolden . En mus generelt har to eller tre knapper til at klikke , men det sommetider har også en rulle bolden hurtigere at rulle . Begge vedhæfte med hjælpeansat eller USB- kabeltilslutninger .

Andre hardware

Andre komponenter typisk findes i et hjemmekontor eller lab miljø printere og scannere . De forbinder til computeren med USB og parallel kabler . En printer giver arbejde eller andre oplysninger , der skal udskrives på en papirudgave , og en scanner input en nøjagtig billede af hvad der er placeret på scannerpladen ind i computeren som en billedfil . Printere og scannere er almindeligt kombineres , undertiden med en faxmaskine også i to-i -én eller tre-i-en enheder .


Previous:værktøjer til at teste computerens hardware Next:hvad er meningen med open source hardware ? 

Kommentarer

Code:
change