Computer & netværks kabler

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2011-08-18

Kabler i forbindelse computer komponenter og enheder , der giver dem mulighed for at kommunikere med hinanden . Fra 2010 , beskæftiger computing applikationer hundredvis af forskellige typer af kabler , mange af dem specialiserede og sjældent brugte , mens nogle er almindelige. Edb kabler af samme type også komme i forskellige længder afhængig af applikationen

Du skal bruge: .
Lydkort driver
Windows XP .

interne kabler

Du kan aldrig se eller behandle med kabler , der er inde i en computer , der forbinder de interne komponenter . Intern netledninger levere bundkortet , disk drev og udvidelseskort . SATA og /eller IDE kabler tillade harddiske og optiske drev til at kommunikere med systemet . Nyere maskiner har dobbelt grafikkort , og en særlig " bro " kabel forbinder disse , så de kan arbejde sammen . En bærbar computer indeholder miniature versioner af mange af disse kabler .

Input /output

Computere brug for en måde at kommunikere med de mennesker, der bruger dem , og input /output ( I /O ) -enheder opnå dette . Inputenheder såsom mus og tastaturer giver dig mulighed for at fortælle computeren , hvad de skal gøre . Kabler , der forbinder disse enheder til computeren er ofte PS /2 eller USB -kabler . Output enheder som skærme viser oplysninger om dig , og en video -kabel forbinder skærm til computeren . Printere er en anden fælles output -enhed , og de bruger ofte en USB- eller parallelkabel til at overføre data .

Netværk

Computere kommunikerer med hinanden via netværkskabler . Mens fremkomsten af trådløse netværksteknologi har reduceret behovet for fysiske kabler , er de stadig meget udbredt . Cat -5 , også kendt som Ethernet , er den mest almindelige netværkskabel i brug i dag . Fiberoptiske kabler netværkscomputere over lange afstande og med stor hastighed. Fiberoptiske kabler former en stor del af rygraden af internettet og forbinder kontinenterne langs havet gulve .

fælles problemstillinger

Computer kabler er modtagelige for flere typer af elektrisk interferens , der begrænser længden af det kabel, der kan anvendt. For eksempel en enkelt Cat -5 -kabel indeholder mindre ledninger indeni , der overfører data frem og tilbage samtidig . Disse tråd er snoet sammen i par for at reducere crosstalk mellem ledninger og også elektromagnetisk interferens ( EMI ) fra ting som ekstern elledninger og elektriske motorer . Folie afskærmning reducerer også EMI , men Cat -5 er ofte uafskærmet. Cat -5 er normeret til en maksimal afstand på 100 meter. Andre typer af kabler kan have forskellige ratings .

adaptere

Hvis du ikke har det rette kabel , kan du nogle gange undgå at erstatte hele kablet ved hjælp af en adapter . Monitorer er et godt eksempel . Mange nyere skærme kommer med en DVI eller HDMI -kabel , mens ældre computere har en VGA- video port . En adapter kan du tilslutte din gamle computer til den nyere monitors hardware . Et andet fælles adapter lader dig tilslutte en ældre PS /2 tastatur eller mus til en computer , der kun har en USB- port . Computer standarder og kabler er altid under udvikling , og adaptere bygge bro mellem ældre og nyere teknologi .


Previous:hvordan man kan ændre farven på en printer Next:hvordan du installerer et netværkskort i en hp 4p printer 

Kommentarer

Code:
change