Forskellen mellem en hub & en switch på en stjerne topologi netværk

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2011-08-15

Selv om en hub og switch er begge blot netværksenheder , de giver meget karakteristisk tilslutningsmuligheder. Forskellene mellem en hub og en switch på en stjerne topologi netværket omfatter den interne proces , sikkerhed , effektivitet og hurtighed

The Star Topology 's fysiske struktur

Den fysiske struktur definerer geometriske forholdet mellem de enkelte link og koblingsbeslag . De fire grundlæggende topologier er maske , stjerne , bus og ring . I en typisk stjerne topologi , er kun en input /output port i hver enhed påkrævet. Hver enhed har en dedikeret punkt- til-punkt forbindelse til en central controller . Datakommunikation trafikstrømme til en hub , som transmitterer information til hver enkelt tilsluttet node . Fordele til en stjerne topologi omfatte stjernetopologi er nem at installere og rekonfigurere , og hvis et link fejler , er ingen anden enhed påvirket. Ulemper for stjernetopologi er total afhængighed på et enkelt punkt ( navet ) , og mens stjernen kræver mindre kabelføring end mesh topologi , det kræver mere kabler end ring eller bus topologier . High- speed lokalnet ( LAN ) generelt bruge stjernetopologi fysiske konfiguration .

Fysisk Udseende

Der er en lille forskel i den fysiske udseende af en hub og en switch . En typisk hub har en indgang og to eller flere udgange . Navet distribuerer og deler data , der giver en pålidelig vej til netværksenheder . Kontakten er også udstyret med LAN -porte , men generelt indeholder en Wide Area Network ( WAN ) port så godt, for tilslutning til en kabel /satellit /Digital Subscriber Line modem . Kontakten er en enhed, der giver mulighed for at tilslutte flere computere i et mere sikkert miljø på grund af sin indbyggede intelligens .

Expense

Forskellen mellem en hub og en switch på en stjerne topologi nettet er, at den hub er billigere for de to tilslutningsmuligheder enheder .

funktionelt formål

En hub arbejder på Layer 1 , eller det fysiske lag , af Open Systems Interconnection ( OSI ) modellen . Dens vigtigste formål er at skabe en central slutte mellem computere for en levedygtig netværksforbindelse . På det fysiske lag , er kommunikation mere direkte . I modsætning hertil arbejder en switch på Layer 2 , eller de datalink lag , af OSI -modellen og har mere ansvar . Kontakten inspicerer datapakker modtaget for at fastslå kilden og destination anordning af pakken , som er nødvendig , så pakkerne er behørigt videresendes . De data link laget konverterer fysiske lag i en pålidelig forbindelse , hvilket giver mere sikkerhed for de data .

Performance Forskelle

Et skifte optræder på en langt mere kompleks end en hub . Når pakker af informationsstrømmen , kontakten effektivt bestemmer den enkelte pakke destination og tydeligt leverer data til den eneste computer, der er modtageren. Ved at udføre denne metode til levering , er mindre netværkstrafik genereret , hvilket sparer båndbredde , hvilket resulterer i kontakten generelt klarer sig bedre end hub , især på en travl netværk .


Previous:hvordan man kan ændre farven på en printer Next:hvordan man kan oprette et netværk med en HP j6480 trådløse printer 

Kommentarer

Code:
change