grundlæggende typer af lagerenheder

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-09-01

Risikoen for at miste data på grund af strømsvigt , computerfejl eller en anden teknisk fejl er alt for høj i dagens tech-drevet verden . Derfor , datalagring er et af de mest vigtige aspekter af computerteknologi . For at undgå at miste data , er det klogt at gemme vigtige filer og dokumenter i en slags opbevaringsrum . Der er flere forskellige typer af lagerenheder til rådighed i dag .

Flash Drives

En af de mindste og mest bærbare typer af lagerenheder er flashdrevet . Flash drev kaldes også USB-flash- drev eller USB -drev , fordi de stikket i Universal Serial Bus -port . De strækker sig i data kapacitet fra 64 MB til 256 gigabyte . De har en indbygget 1,1 eller 2,0 interface USB og er som regel aftagelig, genskrivbare lagermedier , der vejer ikke mere end 30 gram (1 ounce) .

Intern harddisk

Alle computere er udstyret med interne harddiske . De er forbundet til bundkortet af en computer i en række forskellige måder , det store flertal involverer to specifikke former for kabel : PATA ( Parallel Advanced Technology Fremskridt ) og SATA ( Serial Advanced Technology Advancement ) . Disse kabler betyde den hastighed , som data overføres . På grund af den store kapacitet af interne harddiske --- mere end en terabyte --- SATA er at blive den foretrukne kablerne metoden på grund af den hurtigere overførselshastighed og muligheder for udvidelse.

ekstern harddisk

Eksterne harddiske er en type harddisk tilsluttet til computeren via hjælp af en USB- eller FireWire-kabel . De er designet til desktops eller laptops til ekstern datalagring og have en tilstrækkelig kapacitet til at lagre data lige så stor som 1 TB . De er relativt overkommelige og er hurtigt ved at blive de ønskede valg til backup af data .

CD-R

cd'er indspilning , eller CD-R'er , der er cirkulære lagringsenheder ikke mere end 115 mm i størrelse , med en central runde åbning ca 1,6 cm i bredden . De kan gemme 700 MB data , hvilket er brændt fast på den ved hjælp af passende software og en cd-rom -drev . Cd'er er den billigste medier til datalagring .

DVD-R

En digital video disc skrivbar , eller DVD-R , ser identisk med den CD-R . Men dens vigtigste brug er at gemme film , og derfor sin lagerkapacitet er væsentligt højere end en CD-R , op til 4 gigabyte .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:Intel Core i3 processor specs 

Kommentarer

Code:
change