hvad er system bus hastighed ?

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-09-18

Bus refererer til fysiske forbindelser mellem flere hardware- komponenter i en computer . Busser reducere antallet af kanaler der kræves for de enkelte enheder at kommunikere med hinanden ved at lade data, der skal overføres via en enkelt kanal . Effektiv dataoverførsel er vigtigt, fordi hver komponent i en computer er ansvarlig for gennemførelsen kun en del af den samlede proces , og kun når oplysninger er tilladt at flyde frit mellem og blandt enheder kan en computer udføre instruktioner .

bustyper

Busser tillade CPU ( central processing unit ) til at sende instrukser og oplysninger til interne komponenter samt perifere enheder . Tiny ledninger kører under bundkortet fungerer som elektroniske veje for passage af oplysninger og data signaler via computeren , netværk de forskellige komponenter. Den interne bus , som adskiller sig fra den eksterne bus , forbinder kun komponenter inde i kabinettet , såsom CPU og hukommelse ( RAM ) . Den interne bus , også kendt som systembussen , er hurtigere end den eksterne bus .

bushastighed og Kabel

Det vigtigste aspekt for en bus er den hastighed , hvormed det kan overføre information . Jo højere mængde af dataoverførsel er tilladt mellem forskellige interne enheder , jo større er systemets bus hastigheden . Den hastighed, hvormed informationer kan indberettes, er direkte afhængig af antallet af fysiske linjer , hvorigennem data kan samtidigt overføres . Dataoverførselshastighed udtrykkes i bit , og i en 32- wire fladkabel , kan 32 bits sendes parallelt . Som sådan er den bus hastighed baseret på " bredde " af fladkabel , et mål for , hvor mange bits kan samtidig kunne sendes .

Frekvens

Frekvens er et andet aspekt af bus hastigheden . Frekvens , målt i Hertz ( Hz ) , henviser til antallet af datapakker , der sendes ( eller modtages) af bussen hvert sekund . En " cyklus " forekommer hver gang bussen sender eller modtager oplysninger . Den maksimale understøttede overførselshastighed kan beregnes ved at gange bredden af kablet ved frekvensen .

bushastighed Betydning

Hastigheden på systembussen direkte påvirker en computers ydeevne . Systemet bus kan være en begrænsende faktor i situationer , hvor CPU og RAM er i stand til at håndtere data hurtigere end systembussen er i stand til at sende dem . En langsom system bus kan opfattes som en trafik signal på motorvejen , biler nå signalet meget hurtigt , men er holdt op , når de kommer der . Forståeligt , systembussen er en vigtig faktor til at overveje , fordi der i en computer med højere processor og hukommelse , ville en lavere bus hastighed skabe flaskehalse , som processoren ville være klar til at sende og modtage flere data end der kan rummes af langsommere bus .

Adresse Bus

For at en computer til at udføre instruktioner , såsom lastning en ansøgning , er det at bære information ind og ud af hukommelsen og holde styr på , hvor hvert sæt data er placeret . Adresse refererer til placeringen af datasæt , og som sådan , er adressen bus et vigtigt aspekt af systemet bus. Computeren sender oplysninger om anden adresse steder i hukommelsen for at gøre de data kan bruges af andre interne komponenter . Oplysninger, der beskriver disse hukommelsespladser bevæger sig langs den adresse bussen , hvilket svarer til , hvor mange løse lokaliteter adgang samtidigt . Jo mere hukommelse adresse steder der er , jo mere RAM kan bruges .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan man slår en CRT-skærm til et tv 

Kommentarer

Code:
change