hvad er en biometrisk system ?

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2011-10-24

Feltet af biometri er involveret i at studere målbare karakteristika af en persons biologi . Visse biologiske egenskaber et menneske kan bruges til at bekræfte den formodede identiteten af en person . Biometriske systemer vinder i popularitet som sikkerhedshensyn stigning for organisationer og enkeltpersoner . Biometriske systemer anvendes som et middel til at enten meddele eller nægte en person adgang til en computer eller visse oplysninger på en computer . Biometriske systemer også bruges til at begrænse adgangen til høj sikkerhed bygninger eller lokaler , og har været brugt ved de retshåndhævende myndigheder til positivt identificere en mistænkt .

Fingeraftryk

Nogle computere er udstyret med en anordning , der scanner en persons finger tip til at bestemme personens identitet . Hver person har et unikt mønster til deres fingeraftryk . Fingeraftryksscannere læse friktion kamme , eller unikt mønster af linjer , der gør en persons fingeraftryk . Nogle fingeraftryk biometriske scannere er bittesmå puder , hvor en bruger placerer en eller flere fingre , der skal scannes . Nogle bærbare computere har en lille slids på huset , der ligger i nærheden af tastaturet . Brugeren aflæser sin finger over denne spalte , der scanner personens fingerspidsen .

Eye Scanner

Eye biometriske enheder scanne en persons øje til at fastslå hans identitet , der ligner et fingeraftryk biometrisk læser . Der findes to forskellige typer af øjet scannere . Den første type scanner en persons nethinde og analyser mønstre af blodkarrene i nethinden . Den anden type scanner og analyserer farve og mønster karakteristika øjets hornhinde .

Face Recognition

Nogle biometriske sikkerhedssystemer bruge menneskefostre software til ansigtsgenkendelse og digitale videokameraer til at godkende en persons identitet . En person, som ønsker at få adgang til edb-systemet ville have hans ansigt scannet af computerens kamera . Softwaren i computeren analyserer derefter placeringen af forskellige funktioner i ansigtet , såsom øjne , næse og mund samt udformningen af sådanne funktioner. Ansigtsgenkendelse software er også blevet ansat af nogle regeringer , der er på udkig efter formodede terrorister. Videokameraer placeret på offentlige steder streame data tilbage til computere, analysere hver persons ansigt og sammenligne det med ansigter af formodede terrorister .

Voice

Computere udstyret med en mikrofon og stemmegenkendelse software er i stand til at godkende en persons identitet baseret på personens stemme . Stemmegenkendelse software måler personens vokale egenskaber , såsom tonen eller frekvens af personens stemme bølger . Ligesom et fingeraftryk , der er en persons vokal træk unikke for en bestemt person .

Smart Cards

Nogle biometriske sikkerhedssystemer kræver brug af et smart card . Et smart card er et kort , der er indsat i en kortlæser . Den person, der forsøger at få adgang til et edb-system eller specifikke oplysninger om en computer vil stadig nødt til at scanne en del af deres krop for at få adgang , samt smart card . Smart card vil indeholde oplysninger om den person eller gemme arbejde personen tidligere optrådte på en computer .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan man kan rense en cd med sølv polish 

Kommentarer

Code:
change