typer af ram slots

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2011-11-12

Random Access Memory ( RAM ) fungerer som midlertidig datalagring for Central Processing Unit ( CPU ) . Fælles instrukser gemmes i RAM , og kan hentes i vilkårlig rækkefølge at fremskynde processer . Udviklingen af ram teknologi har resulteret i en bred vifte af hukommelsesmoduler . Med hver ny type hukommelse modul , nye modul slots er designet til bundkort til at drage fordel af den nyeste typer af RAM .

SIMM

Single Inline Memory Modules ( SIMM ) var de standard- RAM -modul , der anvendes under 1980'erne og 1990'erne . Modulerne blev alment tilgængelig i 30- bens og 72- pin modeller med 64- pin modeller , der anvendes i proprietære systemer . 30- pin SIMM forelå i 256 KB ( kilobyte ) , 1 MB ( megabyte ) , 4 MB og 16 MB kapacitet , mens større antal pins tilladte 72- pin -moduler til at gemme mellem 1 MB og 128 MB data . De senere hukommelsesmoduler havde en 32- bit datasti , så SIMM identiske kapacitet blev installeret i par for at synkronisere med processorer med 64- bit data stier .

Pins

Udtrykket " pin " blev brugt til at beskrive nål -lignende kontaktpunkter for tidlig moduler . Den oprindelige stifter ofte gik i stykker eller er blevet bøjet under installationen , så de blev erstattet med mere holdbare flad kontakte plader .

SIMM Slots

Hukommelsesmodulet slot til SIMM RAM kom i varierende størrelser afhængig af antallet af ben det var beregnet til at modtage . 30- pin slots var kortere, og typisk bruges i bærbare computere , mens de 64- pin og 72- pin slots blev fundet på skrivebordet bundkort . SIMM RAM skulle installeres i en vinkel og skubbes oprejst på plads . Der var et hak i begge ender af hukommelsesmodulet , der blev klippet af våben på modsatte ender af pladsen.

DIMM

Dual Inline Memory Modules ( DIMM ) er standard type RAM , der anvendes i moderne computere . Den " dobbelte "del af navnet kommer fra den separate elektriske kontaktpunkter designet på begge sider af modulet . DIMM'er er designet til at give mulighed for 64- bit data stier og dermed , i modsætning til SIMM , behøver ikke at blive installeret i par . De mange kontaktpunkter og større antal stifter ( mellem 72 og 240 ) giver computere med DIMM have større hukommelse og hurtigere adgang hastighed end computere med SIMM .

DIMM Slots

Som med modul slots til SIMM , slots til DIMM'er funktionen klip i hver sin ende for at holde hukommelsesmodul på plads . I modsætning til de SIMM slots , mulighed DIMM slots til lige-overskud overført installation af hukommelsesmoduler . Modulerne kan presses direkte ind i sprækken og klippes på plads . Fordi der er en bred vifte af pin størrelser for DIMM'er , slots ligeledes varierer i størrelse .

RIMM

Rambus Inline hukommelsesmoduler ( RIMM ) var den californiske selskab Rambus ' svar på SIMM og DIMM . RIMMs fremhævede hurtigere ur cyklusser og større båndbredde end SIMM og tidlige DIMM'er , men lidt af ventetid , overophedning og høje produktionsomkostninger . Også gerne SIMM havde RIMMs skal installeres parvis . Ankomsten af dobbelt-sats synkront dynamic random access memory ( DDR SDRAM ) DIMM-moduler med langt større båndbredde og taktcyklus satser mens de resterende omkostningseffektive efterhånden slået RIMM ud af konkurrencen .

RIMM Slots

Modulet slots til RIMMs blev fysisk ligner DIMM slots og modulerne blev installeret på samme måde . Men hver slot i bestyrelsen var nødt til at holde en RIMM til at danne en arbejdsgruppe hukommelse . Hvis en computer havde tre modul slots , en dummy modul skulle bestilles så installeret for at fuldføre hukommelse . Hvor et par SIMM'er kunne fungere i en tre slot bundkort , RIMMs ikke kunne.


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:farvesublimation vs blækprintere 

Kommentarer

Code:
change