hvad er cpu clock hastighed ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-12-25

Uret hastighed en mikrochip defineres normalt i form af cyklusser per sekund , ellers kendt som en Hertz ( forkortet Hz . ) . Hver mikrochip i verden har en særlig klokfrekvens , fra en 1950 's transistor radio , at en moderne programmerbar Graphics Processing Unit . Med hensyn til CPU 's (Central Processing Unit , ) klokfrekvens får en særlig betydning , der normalt ikke anvendes til andre typer af mikrochips

Ur Hastighed i Dybde

I grundlæggende edb-teknisk forstand , er den klokfrekvens på en mikrochip defineres som antallet af operationer en særlig chip kan udføre i et enkelt sekund . For eksempel kan en 100 MHz ( megahertz ) processor do 100 million operationer i en anden . Hertz er specificeret i form af international standard enheder , såsom kilo for en tusind , mega for en million , og Giga for en milliard . I modsætning til de fleste andre edb-teknisk forstand , der bruger binære , er ur cyklusser defineret i standard base 10 .

Clock Hastighed og CPU

Moderne CPU'er har typisk clock hastigheder et sted mellem 1,5 og 3,5 GHz ( gigahertz. ) Højere clock hastighed tendens at være til stede i højere ende ( og dermed dyrere ) processorer . Men på grund af varierende faktorer , clock hastighed er ikke længere ende alle , være alle måling af computerkraft . En af grundene til dette er , at mange ( hvis ikke de fleste ) moderne processorer kan faktisk gøre mere end én operation pr taktcyklus , enten ved at bruge flere processorkerner eller proces, der kaldes " HyperThreading " . Nogle gange er både bruges .

Clock Hastighed og Marketing

Indtil omkring 2001 blev processorer generelt markedsført efter ur hastighed og clock-hastighed alene . Det var deemphasized som den dramatiske clock hastighed øges af 1990 og begyndelsen af 2000 's begyndte at aftage . Første AMD og senere Intel begyndte at markedsføre processorer baseret på andre faktorer , såsom størrelsen af den integrerede cache-hukommelsen eller bus hastigheden det kunne støtte , samt antallet af processorkerner en enkelt CPU besidder . Fra 2010 , stadig AMD bruger " Performance Rating " , at de blev indført i 2001 . Intel yder stadig bruge ur hastighed som et markedsføringsredskab , men at de ikke længere navngive deres processorer efter forarbejdningsvirksomhedernes clock-hastighed .

Anden brug af Clock Speed

CPU 's er ikke den eneste komponent , hvis resultater kan defineres i form af clock hastighed . Hukommelse, GPU 's ( Graphics Processing Unit ) og bundkort bus hastigheder alle defineret i forhold til clock-hastighed . I tilfælde af bundkort , er CPU'ens klokfrekvens normalt defineret ved hjælp af et multiplum af bussen clock-hastighed . Hukommelse også har et tilsvarende forhold til bundkort bus hastigheden .

Hvorfor Clock Hastighed er ikke længere vigtigt

Sandheden af sagen er , at AMD og Intel havde ret til at deemphasize clock-hastighed . Et eksempel på dette er forskellen i clock hastighed mellem en 3,4 GHz Pentium 4 og en helt ny fire kerne Core i7 , der kører på halv denne hastighed . Selvom Core i7 kører med en nominel klokfrekvens på 1,7 GHz , mellem mere effektive CPU design og tilstedeværelsen af flere kerner , vil Core i7 udkonkurrerer de Pentium IV i næsten enhver opgave. Desværre er der ingen fælles nummer til at erstatte clock hastighed som en repræsentation af computerens kapacitet .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:silicium varmeledningsevne materialeegenskaber 

Kommentarer

Code:
change