oplysninger om disketter

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-12-22

I de tidlige dage af personlige computere , kørte disketter maskinerne og gav et sted at gemme programmer og dokumenter . Men som storage-teknologi avanceret , var disketter erstattet af harddiske , USB-lagringsenheder , flash -drev og online -lagring. I 2010 , Sony-meddelte, at de vil udfase de gamle diske

Tidlig disketter Tidlig disketter havde en diameter på otte inches , eller på størrelse med en lang-play rekord album-en anden uddøde arter . Af 1980'erne blev diske ned til 5 1 /4 inches i diameter , men de holdt det samme design-en disk indkapslet i en bøjeligt plastik kuvert . Disse ensidige diske gennemført en dobbelt-density kapacitet på 360 kilobyte . Senere diske havde en hård plastik kabinet med en fjederbelastet dækning for at beskytte medium, havde to anvendelige sider og en kapacitet på 1,44 MB . Disse nyere diske havde en diameter på 3,5 inches , hvilket gør dem lille nok til at bære i en skjortelomme .

Opbevaringstid

Den tidligere disketter havde ringe beskyttelse mod fingeraftryk , som kunne skade metallisk overflade disken . De blev også udsat for magneter , støv , varme og blive bøjet . De nyere 3-1/2-inch diskene blev kraftigere , men stadig udsat for skader. De var billige , men havde en levetid på omkring to år .

Primary Opbevaring

I de tidlige dage af computere , disketter håndteres alle behov for datalagring . Hele styresystemet ville køre på en disk og indlæse sig ind i hukommelsen . At køre et program , du ofte nødt til at sætte i programmet disken , udskifte systemet disken . Filer kan gemmes på endnu en disk , hvilket giver en stor disk swapping .

Harddiske

Den første harddiske tilladt computeren bruger til at sætte sit system filer og programmer på de større kapacitet intern disk , selvom datafiler ofte blev holdt på disketter til bærbarhed . De fleste computere stadig havde en diskette bugt til at rumme enten de større 5-1/4-inch diske eller mindre 3,5- tommer diske .

Opbevaring Evolution

Med fremkomsten af genskrivbare cd-rom -drev , selv om , floppy drev faldt i unåde . Flere computere blev leveret med cd-rom -drev og uden diskettedrev . Senere USB tommelfinger drev og større , bærbare USB -harddiske truede med at gøre det gamle diskette uddøde , og online " cloud " opbevaring stemmer en endnu større trussel for den ikoniske disketten .

læse dine gamle disketter

Nogle computerbrugere stadig kan have dokumenter eller programmer på diskette . Den eneste reelle måde at læse eller kræve disse filer er at hente et diskettedrev og installere det på computeren .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan man styrer cpu fan speed 

Kommentarer

Code:
change