hvordan man kan drive en bærbar computer fra en sol- panel

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-03-01

Kørsel af en bærbar computer fra solenergi til markarbejde , eller bare for evnen til at få trukket ud fra nettet , er en af vores mest almindelige anvendelse anmodninger . Svaret kan synes enkel , og der er mange produkter, der hævder at løse dette problem , men de næsten altid forsømme at give alle de oplysninger du har brug for at undgå skuffelse , når du slutter din computer til deres udstyr .
Så Formålet med dette notat er at kaste lidt sollys på dette spørgsmål, fortælle dig, hvilke produkter kan og ikke kan gøre , og foreslå en række løsninger til at løse din bærbare laptop magt behov .
Først vil jeg starte med at sige , at billedet ovenfor er vildledende , men er typisk for billeder, du vil se rundt på internettet på sider, der reklamerer solenergi .
Sandheden er . . . Du kan normalt ikke opkræve en bærbar computer direkte fra et solpanel .
Hvorfor ?
1 . Udgangsspændingen af panelet formentlig ikke vil matche din computer
2 . Panelet forventes ikke kommer med et stik til din computer
3 . Laptop batterier er ikke nem oplades fra en passiv kilde som sol
4 . Du kan bestemt ikke " køre "en 30 Watt enhed fra en 10 Watt strømforsyning
Så hvordan kan en soldrevet bærbar blive skabt ?
Det er faktisk ikke så svært, men det kræver lidt planlægning .
Så her er det . Trin-for-trin . . .

Du skal bruge:
Solar panel
. Strøm akkumulator .
Laptop spænding adapter stik .


1 .
1 . Vælg et solpanel
Vi antager , at din bærbare computer er ligesom de fleste andre , og bruger omkring 30 watt , mens den kører . Nogle laptops med store dobbelt processorer osv kan forbruge op til 100 watt , hvis de brænder dvd'er eller andre intensive operationer . Men til vores formål , og under forudsætning af , at du er en praktisk person , der forstår at ringe tilbage deres magt indstillinger , vil vi gå med det normale antal på 30 watt kontinuerlig .
Nu skal du bestemme din brugstid .
Hvor mange timer om dagen bruger du absolut skal have på computeren ? Et minimum nu , uden kaffepauser .
Lad os sige , du har brug for en time om dagen .
Og lad os sige , du kun bruger det i løbet af din sommer forskning perioden maj til og med august .
Uden at komme ind blodige detaljer , her er dine solpanel muligheder . . .
5 Watt Panel=30 minutter laptop bruge dagen
7 Watt Panel=30 + minutters brug om dagen
10 Watt Panel=1 + time laptop bruge dagen
14 Watt Panel=1 . 5 + timer laptop brug om dagen
20 Watt Panel=2 + timer laptop brug om dagen
21 Watt Panel=2 + timer laptop brug om dagen
28 Watt Panel=3 + timer laptop brug per dag
30 Watt Panel=3 + timer laptop brug om dagen
60 Watt Panel=6 + timer laptop brug om dagen
* Husk, at disse er kun vejledende , baseret på typisk sol intensitet i disse måneder , har nogle der taget højde for det faktum , at disse paneler er bærbare . Strækninger af dårligt vejr er uden nogens kontrol .
nu , hvad gør du med det panel, du har valgt ?
2 .
2 . Opbevar solenergi
Almindelig spørgsmål : " Jeg kan se sol-produkter , der hævder at være i stand til at køre laptops fra solenergi . . . hvad er det for noget ? "
De er ikke fortælle dig hele sandheden , normalt er svaret 'nej' .
Årsagen er enkel . En 10- Watt solpanel kan ikke magisk give den 30- Watts din bærbare behov . Selv en 60 Watt solpanel kan ikke garantere det . Et ensomt sky driver forbi, og du har en 30 % fald i magt og sol svarende til en delvis mørklægning . Også , måske du ikke har en $ 800 + på hånden til at købe en af disse 55- Watt paneler !
Laptops har deres egen indbyggede lithium batteri . Alt du behøver er en 12V DC strømforsyning , der understøtter en udgangsspænding din laptop ønsker , og du kan " CHARGE " din laptop fra sol-. bare sætte 12V DC -adapteren i solpanel
Bemærk, at vi siger " , CHARGE "og ikke " RUN " , fordi så snart du tænder din bærbare computer " på " , vil det se, at det ikke har tilstrækkeligt ekstern strømforsyning , og det vil skifte til sit interne batteri til " RUN " <. br />
Sunlight dermed solenergi er uforudsigelig . Så de fleste gode , pålidelige , solenergi systemer giver et middel til at lagre el produceret af et panel , så det kan bruges , når hvordan det er nødvendigt. sætte panelet ude hele dagen tilsluttet et batteri , således at alle de indsamlede magt vil blive gemt i batteriet . Udstyr kan derefter kobles til batteriet efter behov-batterier typisk i stand til at frigøre mere strøm end der blev brugt til at oplade dem , og kun deres kapacitet vil diktere , hvor længe du kan køre fra dem
solen. går bag en sky , og batteriet opfanger den sløje . Smukke !
3 .
3 . Giv den lagrede strøm til den bærbare computer
Lad os undgå vekselstrøm hvis det er muligt . . .
En AC inverter er en lille enhed , der konverterer batteristrøm til privatkunder stikkontakten " AC "el .
AC magt er noget, du gerne vil undgå i en bærbar strøm ansøgning, hvis det overhovedet er muligt . Det er dokumenteret i andre områder af vores hjemmeside , hvordan en AC inverter er ganske ineffektiv , og kræver systemunderstøttelse , der gør overførsel en smule svært .
Så i denne ansøgning note , vil vi være at smide din bærbare AC mur -adapter , og erstatte den med en 12V DC bil adapter til din bærbare computer , der kan sættes i din solfanger lige så nemt som det stik ind i din bil instrumentbrættet . Din bærbare computer vil ikke kende forskel , og din ryg vil sætte pris på lettere belastning .
12V DC adaptere stikket i dit solar panel , og tilbyde forskellige tips til at oprette forbindelse til din bærbare computer . Sørg for at du sætter din adapter spænding på, hvad din laptop behov ( se output specs på din bærbare computer AC- strømforsyning boks) . Du skal også sørge for, at den specifikke adapter spidsen er indstillet til den korrekte polaritet til din computer . De fleste er " Center-Pin-Positive " , men nogle er ikke . Der bør være en lille ikon /diagram på bagsiden af din computer eller laptop strømforsyning , der viser den korrekte polaritet .
Hvis du har en unik bærbar , eller hellere vil løbe fra vekselstrøm , så skal du have en AC inverter . Jeg anbefaler en lille 150 Watt model, der bruger meget lidt plads i din pakke , og har en lav batteri alarm .

gode råd og advarsler


 • Deploy solpanelet hele døgnet for at få mest effekt
 • Vinkel panelet mod solen hvis det er muligt
 • Opret en opladning protokol for at dele magten mellem dine elektroniske enheder
 • Hold solenergi udstyret rent og tør hele tiden ( panelet kan håndtere regn )
 • Må ikke helt dræne et batteri
 • Brug ikke en AC inverter fra et lithium batteri, medmindre der er godkendt af batteriet producent .


 • Previous:kan du billedet en eksisterende harddisk til en anden, højere kapacitet drev ? Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære   

  Kommentarer

  Code:
  change