hvordan du sikkerhedskopierer en gammel harddisk på en ny computer

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-09-06

De fleste harddiske er enten SATA eller IDE . SATA er det nyeste harddisk type , og det er hurtigere end IDE . SATA står for Serial Advanced Technology Attachment og IDE står for Integrated Drive Electronics . Begge er stadig temmelig ens , og kopiering eller backup af filer fra en harddisk til en anden på en computer er forholdsvis enkel . Den gamle harddisk bliver nødt til at være forbundet på en eller anden måde til den nye computer til at hente de data
1
. Åbn tilfældet på den nye computer ved at skrue Phillips-skruer på bagsiden af sagen døren .
2 .
Find ud af, hvad slags harddisk dit gamle og nye drev . Drevene vil enten blive SATA eller IDE . IDE står for Integrated Drive Electronics og SATA står for Serial Advanced Technology Attachment . SATA er den nyere og hurtigere teknologi . Computerens manual bør opliste , hvad din nye drev er , og hvilke forbindelser computeren har for drev . Kig på den gamle harddisk , er det mest sandsynligt IDE . For at være sikker på , at læse oplysningerne på bagsiden af drevet , eller ringe til producenten , hvis du har spørgsmål .
3 .
Sæt gamle drev til den nye computer . Hvis den gamle drev og det nye drev er den samme type vil det være lettere . Hvis de er begge IDE du kan tilslutte både drev på en IDE- kabel , fordi IDE kabler har to tilslutninger på dem . Indstil bagsiden af det gamle IDE -drev til slave ved at flytte det lille hvide stykke plastik , som kaldes en jumper til slave position . Der er et diagram på toppen af drevet illustrere de forskellige indstillinger , herunder master og slave . Hvis din nye drev er en SATA , kan du tilslutte din gamle drev til en optisk cd eller dvd -drev kabel i stedet , som kan en IDE -drev . Hvis begge drev er SATA -drev , skal dit bundkort har flere forbindelser til SATA -drev , og du kan tilslutte den gamle drev i en åben SATA- forbindelse på dit bundkort . Tilslut gamle drevet på samme måde den nye er tilsluttet .
4 .
Genstart computeren. Operativsystemet skal vise den gamle harddisk som en anden drevbogstav med alle de listede filer . Kopier alle filerne fra den gamle harddisk til den nye . Din gamle harddisk er nu bakkes op til din nye drev . Lukke computeren ned og afmontere den gamle harddisk .


Previous:hvordan man opbygger pc sikkerhed Next:hvordan man kan ændre lydstyrken på en Toshiba Satellite 

Kommentarer

Code:
change