magneter & computer sikkerhed

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-09-03

Det er en lang accepteret kendsgerning , at magneter og computere ikke går godt sammen . Næsten alle, der ejede en computer via 90'erne har set eller hørt om de destruktive virkninger af magneter på CRT -skærme og hukommelse . Imidlertid har de teknologiske fremskridt bidraget til at mindske risikoen for skader på elektronisk udstyr

inden i computeren

Computere består af tusindvis af komponenter , hver med forskellige ledninger , der fører til det . Alle de nuværende computeren skal ydes ved strømforsyningen , som er tilsluttet til din stikkontakt . Strømforsyningen feeds nuværende direkte til flere store komponenter . Disse omfatter harddiske , optiske drev , lyd-og grafikkort, og bundkortet . Meget af den nuværende , der går til bundkortet er rettet til bestemte komponenter gennem anvendelse af logiske gates , der kontrolleres primært af BIOS og CPU .

Magneter og CRT

Når en strøm er sat op i en wire , elektriske og magnetiske felter er produceret . Magnetiske felter , der anvendes i mange applikationer til at kontrollere bevægelse af elektroner . Eksempler kan nævnes CRT -skærme og tv , som bruger magneter til at direkte elektroner på skærmen . Af denne grund er sådanne anordninger følsomme over for tilstedeværelsen af andre magnetiske felter. Ved at tilføje en anden magnet til systemet , som det magnetiske felt allerede er til stede , er ændret, kan producere nogle meget uønskede virkninger på billedet .

Magneter og diske

Disc drev bruge en lignende hovedstol den, der anvendes i de magnetiske stribe på kreditkort til at gemme data . Magneter bruges til at justere små polære molekyler på disken . Den retning, polaritet point et binært tal . Hvert af de punkter er kendt som en "bit ". Diskene spin hurtigt , og en magnet på en bevægende kanyle ( kollektivt kendt som " hoved " ) kan læse eller skrive bits ved meget høje hastigheder .

magneter mod Elektronik

Selv om det er muligt for magneter til skade elektronik ved misaligning bits af data og pokkers logiske gates , har moderne teknologi taget højde for dette. Mange enheder er magnetisk afskærmet , eller designet på en sådan måde, at tilføjet magnetiske felter vil ikke have langsigtede virkninger på dem . Harddiske kan blive beskadiget af ekstremt kraftige magneter , men det er langt mere sandsynligt , hvis harddisken kører . Typisk harddiske er svært at få adgang til uden at fjerne dem fra en computer , så sandsynligheden for utilsigtet magnetisk skade på dem er lav . CRT- skærme og TV kan også være let beskadiget af magneter , men teknologien disse enheder bruger er forældet , da de fleste mennesker har plasma eller LCD -skærme .

Sikker Practices

Mens computere er mere og mere modstandsdygtige over for virkningerne af magneter , der stadig er mange former for praksis , man kan følge for at minimere risikoen for skader . Undgå at lægge magneter direkte på eller i nærheden af elektronik . Køleskab magneter , for eksempel , burde aldrig have et hjem på dit skrivebord . Fans kan producere magnetiske felter , så prøv at sikre, at alle fans er en rimelig afstand . Højttalere , telefoner og kreditkort kan alle blive påvirket af magneter , så sørg for , at hvis disse ting er på skrivebordet , de er lige så godt beskyttet som din computer .


Previous:hvordan du sikkerhedskopierer wii spil på en mac Next:hvordan man kan ændre lydstyrken på en Toshiba Satellite 

Kommentarer

Code:
change