hardware RAID server vs software raid server

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-09-08

RAID ( Redundant Array of Billig Disk ) er et system , der bruger flere harddiske for at forbedre hastigheden , datasikkerhed eller begge dele. To typer af RAID -system kan anvendes . Software RAID bruger harddiske tilsluttet bundkortet eller add-on kort og er afhængig af software til styring af array . Hardware RAID bruger et dedikeret grafikkort med sin egen processor og RAM at gøre det samme

RAID-typer

Software og hardware RAID både understøtte den vigtigste RAID-type 0 , 1 , 5 , 10 og 50 . RAID 0 eller selskabstømning er bygget til fart , aftrækning af data mellem to af flere drev , så systemet kombinere båndbredde på begge drev . Hvis et drev fejler , er alle data tabt . RAID 1 bruger to drev , det ene er bevaret som et spejl til den anden . Hvis et drev fejler , er dataene stadig tilgængelige på den anden . RAID 5 benytter paritet oplysninger . Paritet er et sæt af data, der anvendes til at kunne genopbygge data i tilfælde et drev fejler . RAID 5 benytter et minimum af tre drev , men at holde hvad der svarer til et drev til paritet information . Hvis et drev fejler data kan genopbygges ved hjælp af disse oplysninger. RAID 10 og 50 bruger to RAID 1 eller RAID 5 array i en RAID 0 -konfigurationer til at tilføje hastigheden til datasikkerhed .

læse /skrive hastighed

Den hardware RAID -systemet vil blive hurtigere end en software RAID-system i gennemsnit . Hvor stor denne forskel er , vil afhænge af , hvilken type RAID er brugt, og hvad operationen udføres. For at læse data vil forskellen være minimal . For at skrive data , vil forskellen være mere vigtigt , eftersom systemet skal til at beregne paritet oplysninger i RAID 5 , opdele data mellem to diske i RAID 0 eller skrive de samme data på to diske i RAID 1 . Når ombygningen en array efter et drev fiasko, ombygning hastighed af en hardware RAID-system er betydeligt hurtigere end en software- RAID , som RAID kortet har sin egen specialiserede processor , der håndterer genopbygge stedet for at stole på den centrale processor .

Pålidelighed

Data pålidelighed , når systemet fungerer korrekt , er lig mellem software og hardware RAID . Men i højere -end-systemer , kan hardware RAID indeholde en lille batteri, der gør det muligt for data og paritet oplysninger , der skal skrives til diskene , selvom computeren går ned . I software , er det RAID funktion ikke tilgængelig , og en kollision kan producere paritet fejl og eventuelt tab af data .

Cost

Hardware RAID , afhængigt af dens størrelse sofistikeret koste mellem $ 250 og flere tusinde dollars . Software RAID er enten inkluderet i operativsystemet ( md under Linux for eksempel ) eller med software, der leveres med en lav ende SATA -kort koster $ 15 til $ 50 ( priser fra 2010 ) .

System Impact

Virkningen af en hardware RAID på systemet er stort set nul . RAID kortet har sin egen processor og hukommelse , som administrerer de data, som sendes af og til operativsystemet . Software RAID er baseret på de vigtigste processor og software interface til at administrere de samme funktioner . Mens overhead af en software RAID -system til en RAID 0 eller 1 er lav , vil presset på systemet være ikke-ubetydelige for en RAID 5 system , selv hvis denne er højere end computer med flere processorer vil være mindre påvirket end lave ende computere .


Previous:hvordan man opsætter modem software Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change