hvad er hardware & software ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-09-08

Hardware og software er enkle kategorier for de fysiske stykker af computeren og de ikke- fysiske applikationer , der kører på computere . Tastaturer , CPU'er , skærme og bundkort er typisk benævnt hardware . Operativsystemer, tekstbehandlingsprogrammer , webbrowsere og enhver anden anvendelse , der anvendes på en computer er kendt som software

Basic Hardware Definitioner

hver. computer --- desktop , laptop eller tablet --- har visse hardware indbygget i det. Computere har alle et bundkort , for eksempel, som er en printplade , hvori RAM ( Random Access Memory ) , CPU ( Central Processing Unit ) , harddisk og dvd- drev er tilsluttet .

Hardware Tilbehør

Hardware kommer også eksternt . Printere , scannere , PDA ( der lægger til computeren for at synkronisere ) , mus , tastatur , ekstern harddisk og alt andet , der sættes ind i computeren , anses hardware .

Operativsystemer

Software bruges ofte synonymt med " program " eller "ansøgning ". Den mest basale form for software er operativsystemet. Det er den første software installeret på alle hardware , og hvis det er fraværende , intet andet vil arbejde . Det er et program , der gør det muligt for andre programmer til at arbejde .

De mest populære operativsystem er Microsoft Windowsm XP , Vista eller 7 . Andre almindelige operativsystemer er Apple /Macintosh OSX -system , Linux ( som har mange sorter ) og forskellige systemer lavet specielt for mindre enheder såsom smartphones og PDA'er .

Well-Known Software

Software installeret på toppen af operativsystemet normalt falder i flere kategorier . Tekstbehandling , præsentation , database og regneark programmer er normalt kategoriseret som " kontor " applikationer og ofte kommer som en suite eller en samling af programmer , der kører godt sammen . Foto manipulation eller set programmer er normalt kategoriseret som " grafik " applikationer . Noget software bruges til lyd og video manipulation eller spille . Dette er ofte fundet i en " medier " kategorien . Browsere og anden software , der hovedsagelig anvendes til noget der har at gøre med internettet eller " web ", har ofte holdt sammen i en "web " eller "Internet " kategorien .

I dag er mange af disse programmer til at køre gennem en browser . De er adgang til på nettet, og aldrig kræver download . Disse programmer er ofte kaldes "web apps "eller " online apps "og undertiden SaaS ( Software as a Service ) . Nogle er gratis , mens andre kræver et abonnement

sætte det hele sammen

Nøglen til at forstå forskellen mellem hardware og software er simpelthen det fysiske aspekt af hardware og immaterielle-ness af software . Du kan ikke røre den browser eller nogen anden software . Det kører inde i skærmen på din hardware . Du kan trykke på skærmen , som er hardware , men ikke programmerne . Software skal have hardware der skal installeres . Hardware behov software at være nyttig .


Previous:hvordan man kan lave en computer med gratis software til downloading Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change