programmering kode hjælp

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2011-11-23

Programmering er ikke altid let . Der er dog en række teknikker , der kan gøre dine programmer mere pålidelige , effektive og nemme at arbejde med. Hvis du laver en indsats for at få nogle gode vaner i din daglige kodning rutine , vil du skabe bedre programmer og gøre livet mindre stressende for dig selv på samme tid . De fleste programmering teknikker til at hjælpe med at skabe bedre kode er faktisk meget ligetil . Sommetider teknikker , der synes ubetydelige rent faktisk kan have en enorm indflydelse på , hvor godt din programmering går .
1 .
Stick med navngivning af dine valgte programmeringssprog. Programmeringssprog har konventioner for navngivning af de forskellige kodeelementer . Dette omfatter variable , funktioner , metoder , klasser , interfaces , pakker og hvad der ellers dit sprog bruger . Selv om de kan synes vilkårlige , ved hjælp af konventioner gør din kode mere læsbar , ikke kun til dig , men for alle andre, der kan ende op med koden i fremtiden . Selv hvis du arbejder på projekter på egen hånd, vil du sandsynligvis ende med at bruge kode udviklet af andre mennesker på et tidspunkt , i hvilket tilfælde bliver bekendt med de konventioner , er enormt hjælpsomme .
2 .

Brug fordybning i din kode . Indskæring er et vigtigt redskab til at gøre din kode læsbar . Uundgåeligt , når du skriver kode , vil der være tidspunkter, hvor du nødt til at gå tilbage over sektioner foretage ændringer eller tilføjelser til dem . Selv når du oprindeligt skrev koden kun en kort periode før, kan det være særdeles vanskeligt at huske og forstå begrundelsen og algoritmer du har brugt. Indrykning koden og bruge masser af white space automatisk gør det lettere at fordøje .
3 .
Brug meningsfulde navne i din kode . Når du navngiver de forskellige elementer i din kode , som variabler, klasser og objekter , altid forsøge at tildele navne , som gør en slags mening, og at der er passende efter omstændighederne. For eksempel i et Java -program til en variabel , som lagrer en persons fornavn kunne kaldes " Fornavn "og en metode returnerer navn kunne blive kaldt " getFirstName . "Denne praksis kan gøre din kode ud langvarige og uundgåeligt betyder mere at skrive , men gør det også nemmere at læse og derfor debug .
4 .
Organiser din kode til fornuftige sektioner . Dit valgte programmering sprog vil sandsynligvis være forbundet med en eller flere udviklingsmodeller. For eksempel , Der projekter i mange sprog, herunder Java vedtage Objektorienteret metode. Ved hjælp af en udviklingsmodel vil i et omfang , bestemme, hvor dele af din kode er organiseret . mange måder at organisere kode . I Objektorienteret model, du oprette og definere Objekter, der har et bestemt sæt af opgaver eller ansvarsområder . Hvis du ikke ønsker at vedtage en streng model , kan du bruge enkle teknikker såsom at holde relaterede funktioner sammen i separate scripts , og opfordring til disse scripts fra din primære kode, når du har brug for dem .
5 .

Brug informative kommentarer . Det kan virke trættende på det tidspunkt , men herunder klare bemærkninger under kode er en af de primære måder at gøre det mere læsevenligt. De fleste sprog kan både enkelt og " multi-line " kommentarer , så du kan gå ind i så lidt eller så mange detaljer som du ønsker . Det vigtigste og mest komplekse områder i din kode skal altid være ledsaget af bemærkninger, der forklarer deres formål og funktion . Variabler, der fortsat gennem hele et script eller et program bør også kommenteres , når de er oprettet. Hvis din kode indeholder komplicerede algoritmer , kommentere disse i udstrakt grad for fremtidig reference .

gode råd og advarsler


 • Kode ikke bare nødt til at give mening til computere , bør det kunne læses af mennesker også . Modstå fristelsen til at skrive kode, der virker , men er svær at læse , som du vil næsten helt sikkert fortryde det . Oprettelse af dokumentation for dine programmer kan også være nyttigt .
 • undgå at komme i dårlige vaner på det grundlag, at du arbejder alene på et projekt . Karakteren af programmering ved hjælp af dele af kode , der blev skrevet af andre mennesker , hvilket er grunden til de konventioner, der er så vigtig .


 • Previous:hvordan man får adgang ActiveX-objekter Next:hvordan man åbner en postsættet   

  Kommentarer

  Code:
  change