hvad er en betinget erklæring ?

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-02-29

Betinget udsagn er en del af enhver programmeringssprog . Betinget udsagn udføre kodelinjer kun hvis betingelsen resultater til sand . Betingede udsagn tilbage " sande " eller "falsk ", hvilket gør det nemt for udviklere at udføre bestemte blokke af kode . Disse udsagn er logisk områder af kode , der styrer den måde, en stationær eller web applikation interagerer med brugeren

Funktion <. /h2 > Betinget udsagn funktion til at kontrollere udførelse af kode. De skal blot returnere " sande "eller "falsk ", så programmører kan skrive kode imod betinget erklæring i to sektioner : den del , der returnerer sandt og det afsnit , der returnerer false . Betinget udsagn er en del af den logiske funktion i koden . Det betyder, at selvom logikken ikke er korrekte, compileren ikke returnere en fejl . Logik fejl stede bugs i software , der returnerer ukorrekte resultater eller nedbrud i run-time .

Typer

Den mest almindelige form for betingede udsagn er det " hvis " erklæring . Den " hvis " sætning returnerer sandt, hvis udsagn er korrekte . For eksempel udsagnet " hvis ( 5 <10) " kan oversættes til ", hvis 5 er mindre end 10 ". Denne erklæring er sandt , så koden er placeret under " hvis " erklæring er udført . Hvis den returnerer falsk , så blok af kode er sprunget over, og udførelse genoptager til meddelelsen efter " hvis " erklæring .

Identifikation

Betinget udsagn indeholder " hvis " erklæring at sammenligne og den blok af kode til udføre , hvis sætning returnerer sandt . Følgende er den skabelon , der identificerer en " hvis " erklæring i forbindelse med programmering i registret:

hvis ( redegørelse )
{ kode til at udføre }
else { alternativ kode til at udføre }

De " kode for at udføre "løber , når redegørelsen er sandt , men den " ellers " erklæring henretter alternative instruktioner , hvis erklæringen er falsk . Dette gør det muligt for programmøren at eksekvere blokke af kode for enten betinget resultat .

Advarsel

Betinget udsagn kan introducere logik fejl i koden . Det er vigtigt at køre din kode i debugger , og test software for at sikre logikken i betingelserne er korrekte . Betinget udsagn kan ses i fejlsøgeren med stop point eller " pauser ". Disse pauser stop udførelse af din kode , så du kan se værdien af variabler og se hvert udsagn udførelse indtaste den betingede udsagn.

Overvejelser

Undgå at bruge lange blokke af " hvis " udsagn . Flere " hvis " udsagn i en sektion af kode gør det vanskeligt at redigere og fejlfinding . Hvis flere "hvis " udsagn bruges i en funktion , overveje at bryde den ene funktion i flere andre til at gøre koden mere læselig og lettere at følge udførelsen flow .


Previous:hvordan du tilføjer blad node til trævisning i vb.net hjælp tekstboks Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change