hvad er kat 5 telefonkabler ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-08-17

Cat 5 kabler , også kendt som Ethernet -kabler , indeholder sæt af ledninger bruges til at forbinde computere til hinanden og til internettet . De får deres navn fra telekommunikationsindustrien 's " kategori 5 " kabel . De bruges mellem en computer og et bredbåndsmodem , mellem modem og routere , og mellem routere og computere

Sammensætning <. /h2 > Fire par snoede ledninger er indeholdt i Cat 5 kabel. Kablet ender er afsluttet med RJ45 stik . Disse stik er ens i udseende og funktion til standard modulære telefon stik , selv om de er bredere . Wiren par indeni er farvekodede . To wire pairs og deres tilsvarende benene på RJ45 stik bære en sender signal fra computeren , og et andet par bærer modtage signal . De to ekstra par i kablet ikke anvendes .

Networkings

For at tilslutte mere end ¨¦n computer til internettet og til at forbinde computere sammen via en router , så filer kan deles , er en router tilsluttet en bredbåndsforbindelse modem , såsom et DSL -eller kabelmodem via en Cat 5 kabel . Routere har typisk fire knægte for kategori 5 -forbindelser , så 3:59 computere , både Windows pc'er og Apple Mac-computere , er indbyrdes forbundne og tilsluttet til internettet , hvilket skaber et lokalt netværk , eller LAN .

længder og hastigheder

Cat 5 kabler kommer i forskellige længder . Korte længder bruges til at gå mellem et modem og en router , der almindeligvis placeret ved siden af hinanden , og til den nærmeste computer . Længere kabler kan køre til computere placeret i andre rum . Kabler op til 100 meter i længden er let tilgængelige på kontorartikler og hjem elektroniske butikker . Kører på op til 328 meter , hvilket er 100 meter , vil give tilstrækkelige præstation . Cat 5 kabler vil håndtere transmissionshastigheder på 10 til 100 Mbps ( megabit per sekund ) . For højere gigabit Ethernet -systemer på 1. 000 Mbps , Cat 5e eller Cat 6 kabler anbefales at reducere risikoen for smitte fejl , da disse kabler kan håndtere de højere frekvenser der er behov .

Cross-over Cat 5 kabler

Cat 5 kabler er kabling " lige igennem , "det er , pin til ben , for tilslutning mellem et modem og en computer , et modem og en router og en router til en computer . To computere kan tilsluttes direkte sammen uden at gå gennem en router , men du skal bruge en Cat 5 cross-over kabel . I dette kabel konfiguration , er pin 1 og 2 krydsede over til ben 3 og 6 , der forbinder sendeeffekt på hver enkelt computer til modtageren input af de andre .

Direkte Versus trådløse forbindelser

Tilslutte en trådløs router til dit modem har den fordel at kunne bruge en computer hvor som helst i huset uden at være begrænset til bestemte faste steder , hvor en Cat 5 kabel kan tilsluttes . Trådløse forbindelser undgå behovet for fiskeri Cat 5 kabler under huset eller ned gennem vægge for at nå andre computer steder . Dog kan direkte kabelforbindelser er hurtigere og mere sikker end trådløse systemer .


Previous:hvordan man kan gøre surround sound hovedtelefoner Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change