hvordan et ur chip arbejder i en pc

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2011-10-22

Af forskellige årsager , herunder revision kontrol , sikkerhed og netværk kontrol , den moderne personlige computer ( PC ) skal have en nøjagtig tid standard . Dette foregår typisk med et delsystem betegnes som en " real time clock " ( RTC ) .

Et ur delsystemet i en pc har tre primære hardwarekomponenter . Den første af disse er en tid base , almindeligvis en krystal eller krystal oscillator . Den anden store komponent er en kløft -by -netværket , mens den sidste komponent består af logik og hukommelse registre .

Uret delsystemet har ofte sin egen strømforsyning , typisk et lille batteri , så den kan forblive funktionelle, mens edb-systemet er slukket . Dette giver din computer for at holde tiden, selv når maskinen er slukket

Du skal bruge: .
Linux -operativsystem
FAT32 harddisk .
Harddisk med plads til FAT32 indholdet af harddisken .
Partition Logic .

The Time Base

Tag et kig på alle printkort ( PCB ) fra en computer , og du vil se flere små grå metallic komponenter , som regel ovale . Disse er oscillatorer og er kernen i ethvert tid system . En oscillator vibrerer . Når spændingen ( strøm ) leveres til en oscillator , vil enheden begynde at vibrere ved en konstant hastighed. Oscillatorens konverterer dette mekaniske vibrationer til et elektrisk signal , som har samme frekvens som vibrationer . Dette signal kan være på en frekvens på mellem 3 kilohertz ( kHz ) og 20 megahertz ( MHz ) , hvilket betyder, at det elektriske signal skifter fra " Off " til " On " på mellem 3. 000 og 20 millioner gange i sekundet .

Oscillators er konstrueret på en sådan måde, at deres vibrationer forbliver konstant over forskellige temperaturer og spændinger . Højere frekvens oscillatorer , er mere nøjagtige , men give andre problemer , herunder øget strømforbrug , der er et problem i bærbar elektronik .

Divide -By Netværk

Produktionen af oscillatorens typisk føres ind i RTC , normalt en integreret kredsløb , som enten står ved sig selv , eller indgår som en del af en chipset .

Den første del af en RTC er en kløft -by -netværket . En kløft -by -netværket er en serie af elektroniske porte til formål at reducere hyppigheden af signalet leveret af oscillator . Den første etape af kløft -by netværk vil tælle impulser , der kommer fra oscillatoren og gøre noget for de første 255 impulser. Men på 256:e pulsen modtaget, vil den sende en impuls til den næste fase af kløften -by -netværket .

Den anden etape af del- af netfunktioner lige som den første , så det også er at tælle til 256 . Når den anden fase modtager sin 256:e puls , sender det en puls til den tredje fase af nettet , og så videre.

Resultatet er første etape effektivt opdeler produktionen af oscillatorens med 256 , den anden fase deler produktionen af oscillatorens med 256 kvadreret , eller 65. 536 . Den tredje etape vil opdele oscillator frekvens med 256 kubik , eller 16,7 mio.

Både antallet af faser og antallet af tællinger , at hver etape kræver , kan nemt justeres , så oscillatorens kan divideres med nogen heltal .

I vores eksempel ovenfor , tre stadier af 256 impulstællere ville konvertere outputtet af en 16 . 7 MHz oscillator i en 1Hz puls , eller 1 puls pr sekund .

Logik og Registre

Den resterende logik på RTC chippen gør intet mere end tælle sekunder og efter resultater . Chippen ved hvor mange sekunder er i et minut , hvor mange minutter i en time og så videre . Det har også oplysninger om , hvor mange dage i hver måned , når skudår forekommer og en algoritme til at beregne ugedag fra en dato .

Når du indstiller uret på en computer , giver du denne chip et udgangspunkt . Når det kender det aktuelle tidspunkt , alt det gør , er tæller sekunderne baseret på at få en impuls pr sekund fra skellet -by -netværket .

Chippen har dataregistre ( memory steder) hvor den gemmer tiden i timer , minutter og sekunder , og også den dato , måned og år .

mikroprocessor i computeren ved , hvor disse placeringer er, og kan få adgang til dem når som helst der er behov for at kende tiden og /eller dato .

mikroprocessor er også i stand justere tiden , enten som reaktion på brugerens input , eller fra en regering eller netværk tidsserver. I dette tilfælde , skriver processoren over tiden i RTC hukommelse registre , og RTC starter regnet fra denne nye tid .

Soft Clock

Nogle computere bruger ikke en særskilt RTC chip , men stole på mikroprocessor til at holde sin egen tid . At gøre dette , mikroprocessoren grundlæggende efterligner den adfærd RTC chip . Det kan gøre dette, fordi det typisk har sin egen tid baser og skillevæg netværk .

Mens det sparer udgifterne til en RTC chip , kan denne løsning være væsentligt mindre nøjagtig . Når computeren er underlagt en tung arbejdsbyrde som grafik behandling , kan mikroprocessoren ikke har tilstrækkelig regnekraft til at fuldføre alle sine opgaver , samt opdatere tid og dato registre . Da der er typisk lavest prioriterede opgaver , kan uret veldrevet langsomt .


Previous:hvordan man kan defragmentere en fed 32 drev i linux Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change