effekten af ovennævnte nominelle frekvens for asynkronmotorer

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-11-16

Drift vekselstrøm , generelle formål asynkronmotorer ved frekvenser over motor bedømmelse resulterer i en lang række effekter , herunder øget hastighed , øget driftstemperaturer , faldt funktionelle hestekræfter og potentielt forkortes motorens levetid . Over hyppigheden kan opstå, når en variabel frekvens drev bruges til at forsyne motoren og også på grund af momentan spikes fra normale strømkilder

Hastighedsvariation

El-motor hastighed direkte relateret til frekvens , og er bestemt ved formlen :

Hastighed=Frekvens * 120 /antal poler

Da multiplikator og antallet af poler er fast , den direkte sammenhæng er klar . En stigning i hyppigheden af 5 Hz vil resultere i en ændring af hastigheden på 300 o /min i en 2- polet motor .

reduceret effektiv Hestekræfter

The National Electrical Manufacturers Association 's ( NEMA ) motorer og generatorer Standarder , at en stigning i frekvens resulterer i en direkte nedgang i aflåste rotor drejningsmoment og effektiv hestekræfter i motoren . Hvis belastningen er konstant , dette medfører en stigning i strømstyrke trækkes af motoren .

temperaturudsving

Temperatur kan stige så meget som ti grader celsius per hver 10 procent stigning i motorfrekvens . Dette er også afhængig af , hvilken type køling anvendes i motoren design . En luft over-motor vil fjerne mere varme på grund af den øgede hastighed og luftmængde . En åben-drop-beviset motor kan stadig fordrive varme , men er mere begrænset i varmen kan det fjerne . Helt-lukket , fan-køles motorer er mest modtagelige for overophedning Denne temperaturstigning kan forårsage opløsning skader samt sekundær effekt af skader på rullelejer .

Forkortet Motor Life

Udvidet stigning i varme kan forårsage isoleringsevne og senere motor fiasko . For hver stigning på 10 grader Celsius , er det motorviklingen forventede levetid er faldet til det halve . Ud over at temperatursvingninger i viklingerne , overspænding frekvens bidrage til spole bevægelse , der kan forårsage isoleringsevne , drej -til- vende shorts og jordforbindelse . Ligesom overspænding , frekvens overspænding er momentane , men ødelæggende .

frekvensomformere og omformere

frekvensomformere og frekvensomformere er designet til at ændre frekvenser på motorer . De er typisk anvendes i fremstillingsprocesser , der kræver variationer i driftshastighed . Generelle formål induktionsmotorer bør ikke anvendes sammen med frekvensomformere eller invertere grund af den høje fejlprocent . Inverter told-og high- E bedømte motorer er designet med tungere isolering til at modstå de temperaturer og spikes produceret af den variable frekvenser . De er også ofte designet med sekundære ventilatorer , der ikke er afhængige af drivmotoren hastighed .


Previous:hvordan man tilføjer en harddisk til IBM ThinkPad R40 Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change