hvad er forskellen mellem LCD skærme & CRT ?

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2011-11-13

CRT eller Cathode Ray Tube , er en type af computer skærm . Det var næsten udelukkende bruges til mange år , men i 2000'erne begyndte at konkurrere med billig forbruger-grade LCD -skærme

Hvordan CRT skærme Arbejde

Som en standard-tv , en CRT skærm huser en række elektronkanoner kaldet katoder , der ild elektroner på en fluorescerende belægning på forsiden af skærmen . Elektronerne gør belægningen lysende . Moderne CRT -skærme bruger tre elektronkanoner og tre typer af belægning , en for hver af de primære farver rød , grøn og blå .

Hvordan LCD-skærme Arbejde

I en LCD- skærm , er flydende krystaller manipuleres og ændre deres indvirkning på lys, der passerer gennem dem . En CRT -projekter lys gennem de ændrede krystaller og rammer skærmen i forskellige kombinationer af rød , grøn og blå .

Opdateringsfrekvens

Oplysning om både CRT og LCD -skærme nævner " opdateringshastigheder ", men dette udtryk , men udelukkende gælder CRT skærme , hvor den henviser til den hastighed , hvormed katode kan affyre et fuld skærm værd af elektroner . Da den fosfor stimuleres af elektroner falme hurtigt , skal katoden konstant branden elektroner ikke blot at ændre oplysningerne på skærmen , men også til at opretholde en statisk skærm . På en LCD- skærm , faktisk " refresh rate " refererer til skærmens responstid-den tid, det tager for en flydende krystal at omarrangere sig som reaktion på en elektrisk stimulus

Hvilket er bedre

Tidlig LCD . ? skærme havde farvegengivelse meget ringere end de bedste CRT skærme , og en kløft stadig eksisterer mellem alsidighed flydende krystaller , og at de elektron-følsomme fosfor i en CRT skærm . Men den forskel fortsætter med at lukke , og den meget mindre størrelse og lavere udgifter til LCD -skærme gjorde dem allestedsnærværende for forbrugeren computing i slutningen af 2000'erne . Mange computerskærm fabrikanter har næsten udelukkende udfaset CRT skærme .

fremtid

Som LCD -skærme fortsætter med at dominere på forbrugermarkedet , større skærme , der optager mindre plads bliver teknologisk muligt og økonomisk overkommelig . Ekstremt high-end CRT -skærme kan fortsat anvendes på områder , hvor stærke farvegengivelse er obligatorisk , men CRT -skærmen vil kun blive mere sjældne som LCD -teknologien forbedres.


Previous:hvordan du tilføjer musik fra min computer til et hukommelseskort Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change