Hvordan kan jeg se hvilken model computer jeg har, ved bare at kigge på bundkortet ?

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-02-27

For at få en computer repareret i tilfælde af et problem , fabrikat og model af computeren skal bestemmes . Fabrikat er navnet på producenten og modelnummeret er en række tal og bogstaver , der identificerer computeren . Heldigvis kan mærke og model kan findes ved at kigge på hovedbestyrelsen , eller bundkort af enheden . Et motherboard er hovedsagelig " hjernen " i computeren . Bundkortet typisk viser fabrikat og model af edb- systemet er bygget op omkring . Denne information er normalt skærm-trykt direkte på bundkortet i et synligt område at gøre identificere mærke og model lettere for brugeren. Men i nogle tilfælde kan det tage nogle indsats før placere de oplysninger
1 .
Kig i den øverste del af forsiden af bundkortet . På forsiden af en bundkort har alle de ekspansion slots , Strømtilslutningen pins og CPU soklen , eller mikroprocessor . De fleste nyere bundkort har mærke og model ID skærm-trykt på dette område .
2 .
Undersøg den samlede bestyrelse . Ofte vil generiske boards have ID skjult på den nederste del af bundkortet , som ikke er synlig bare ved at se forsiden. Kig på bagsiden og siderne af bundkortet .
3 .
Se bag tove, drev og strømforsyning. Flere typer af bundkort har et id etiket mellem ekspansion slots . Ekspansion slots er forskelligt-formede slots findes over hele bundkortet . Der findes flere typer af ekspansion slots , herunder accelererede grafik havne , kommunikation og netværk riser og en audio /modem riser .
4 .
Tjek CPU slot eller socket . Nyere bundkort ofte udskriver mærke og model ID nær dette område .

gode råd og advarsler


 • Nogle gange bundkort har to model numre. Dette kan forekomme , når en grundlæggende bundkort fra et selskab er solgt gennem en anden producent . I dette tilfælde afslutte en websøgning for hver model nummer placeret til at bestemme producenten . Typisk vil en modelnummer opdrage flere resultater , mens den anden række vil vende tilbage få eller ingen hits .
 • Bundkort fra mere obskure virksomheder ikke altid udskrive firmanavn på bundkortet . I dette tilfælde gør en søgning på nettet efter modelnummeret for at bestemme virksomhedens navn .


 • Previous:hvordan man beregner FIFO dybde Next:hvad er meningen med inputenheder ?   

  Kommentarer

  Code:
  change